ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε εξέλιξη η κατεδάφιση στον καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι

Oι Τσιγγάνοι επιζητούν μια λύση, μέσα στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου

ΑΜΠΕ

Λίγο μετά τις 9:30 το πρωί άρχισε η κατεδάφιση των 12 μη κατοικήσιμων κτισμάτων στον καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι, ενώ μέχρι στιγμής έχουν κατεδαφιστεί τρία παραπήγματα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας ανέφερε ότι εφόσον βρεθεί η τοποθεσία οι αρμόδιες υπηρεσίες θα χρειαστούν έναν με δύο μήνες για την μετακίνηση των κατοικιών.

Απαντώντας στις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση για μετεγκατάσταση των Ρομα στα Μέγαρα,  ο κ. Αγγελάκας υποστήριξε ότι στην περιοχή έχει δημιουργηθεί ένας οργανωμένος οικισμός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού ο κ. Αγγελάκας δεν δίστασε να "πέταξε το γάντι" στον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, ο οποίος διαφωνεί να προτείνει νέα τοποθεσία.

Εκπρόσωπος των Ρομά δήλωσε, από την πλευρά του, ότι θα αποχωρήσουν από τον καταυλισμό του Χαλανδρίου εφόσον υπάρξει συμφωνία για τη μετεγκατάστασή τους σε άλλη περιοχή.

Ακρως επεισοδιακή ημέρα ήταν η χθεσινή, με τους κατοίκους του καταυλισμού να κλείνουν για ώρες τη λεωφόρο Μεσογείων και να βάζουν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και τις εμπλεκόμενες Αρχές να συνεδριάζουν για πολλές ώρες, χωρίς αποτέλεσμα.

Η υπόθεση του καταυλισμού στο Νομισματοκοπείο είναι παλιά. Ο καταυλισμός δημιουργήθηκε το ’70 σε καταπατημένα ιδιωτικά οικόπεδα, με τους ιδιοκτήτες να έχουν την τελευταία 15ετία πετύχει την έκδοση δικαστικών αποφάσεων για την απομάκρυνση των Τσιγγάνων. Ωστόσο όλες οι απόπειρες εκκένωσης του καταυλισμού έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει.

Από την πλευρά τους, οι Τσιγγάνοι επιζητούν μια λύση, μέσα στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση