ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:51
 

Θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός με Κύπρο και Ελλάδα

Συμμετέχουν σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης επιστημονικής μεθοδολογίας για την ανάπτυξη θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού, αποσκοπεί ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν Κύπρος και Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, που συμμετέχει στο πρόγραμμα, η απουσία  χωροταξικού σχεδιασμού προκαλεί πληθώρα προβλημάτων,όπως συγκρούσεις στη θάλασσα και σε παράκτιες περιοχές, ελλειμματική συνεργασία κρατικών υπηρεσιών προστασίας του περιβάλλοντος και αποτυχία αξιοποίησης συνεργειών.

Το πρόγραμμα ‘Διασυνοριακή Συνεργασία για Ανάπτυξη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού-ΘΑΛ-ΧΩΡ’, συνολικού προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 20% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Συμμετέχουν το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων ως επικεφαλής εταίρος, το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας του Υπουργείου Εσωτερικών, το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου, το Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου) και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X