ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γερμανική στήριξη στην Ελλάδα αλλά με δημοσιονομική προσαρμογή

Έως ότου η χώρα επιστρέψει στις χρηματαγορές

ΑΜΠΕ

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Σόιμπλε, η κυβέρνηση της Γερμανίας στηρίζει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά με την προϋπόθεση να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Όπως δήλωσε η κα. Κότε, «η Γερμανία ταυτίζεται με την πρόθεση της Ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα έως ότου η χώρα επιστρέψει στις χρηματαγορές», εμμένοντας, όμως «στη συνέχεια του μεταρρυθμιστικού έργου και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων».Η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών αναγνώρισε εκ νέου την «αξιοσημείωτη πρόοδο» στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων «αξιοσημείωτη πρόοδο», η οποία αποτυπώνεται σε «βελτιωμένους οικονομικούς δείκτες».

Η κα Κότε σε σχετική ερώτηση έθεσε ως προτεραιότητα του προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης την ικανότητα της Ελλάδας να καλύπτει τις δανειακές της ανάγκες από τις αγορές και όχι πρόωρη έξοδος από το μνημόνιο. Εντούτοις, η εκπρόσωπους του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι μετά τη σύνταξη του τελικού πορίσματος από την τρόικα, θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση για τα επόμενα βήματα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση