ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πέθανε ο θρυλικός διευθυντής της εφημερίδας Washington Post

Τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας

Kathimerini.gr

Με την πλήρη υποστήριξη της ιδιοκτήτριας της εφημερίδας, Κάθριν Γκράχαμ, ο Μπράντλι "οδήγησε την Post στην πρώτη γραμμή των αμερικανικών εφημερίδων, φλερτάροντας με τις αντιθέσεις και χαρίζοντάς της τον ρόλο του αγκαθιού στα ολευρά των αξιωματούχων της Ουάσιγκτον", γράφουν χαρακτηριστικά οι New York Times.

Οταν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τηλεφωνούσαν για να παραπονεθούν, ο Μπράντλι λειτουργούσε σαν φράγμα ανάμεσα στους πολιτικούς και στους δημοσιογράφους της εφημερίδας. Κορωνίδα της καριέρας του ήταν η καθοδήγηση των δημοσιογράφων Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπερνστάϊν στην έρευνά τους και στην αποκάλυψη του περίφημου πολιτικού σκανδάλου Γουότεργκέιτ, που προκάλεσε την ατιμωτική παραίτηση του Νίξον από την αμερικανική προεδρία.

Η κάλυψη του σκανδάλου χάρισε στην Washington Post το Βραβείο Πούλιτζερ το 1973. Ηταν ένα απο τα 18 Πούλιτζερ που κέρδισε η εφημερίδα κατά την διάρκεια της θητείας του Μπράντλι.

Ο νυν αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, είχε τιμήσει τον Μπεν Μπράντλι, με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, τη μεγαλύτερη τιμή για έναν πολίτη του αμερικανικού έθνους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Media: Τελευταία Ενημέρωση