ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σάρκα και οστά πήρε ο φορέας κοινωνικής στήριξης

«Πράσινο φως» πήρε ο νόμος με μόνη αποχή αυτήν του Γιώργου Περδίκη

ΚΥΠΕ

Με την αντίθετη ψήφο του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργου Περδίκη και τους υπόλοιπους Βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ, αφού υπερψηφίστηκαν τροπολογίες που κατέθεσε το ΑΚΕΛ, ψηφίστηκε σε νόμο το νομοσχέδιο για τον ανεξάρτητο φορέα κοινωνικής στήριξης.

Πρόεδρος του φορέα θα είναι η σύζυγος του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας, ταμίας ο Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας και μέλη οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Εργασίας, Παιδείας και Υγείας.

Οι τροπολογίες του ΑΚΕΛ, που ψηφίστηκαν με τις αντίθετες ψήφους των Βουλευτών του ΔΗΣΥ και του ΕΥΡΩΚΟ και την αποχή του Βουλευτή των Οικολόγων, διαμόρφωσαν το νόμο ώστε ο φορέας να τελεί υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας και να απαγορεύει την ενίσχυση του από πόρους που προέρχονται από το πάγιο ταμείο του κράτους.

Η τροπολογία που προέβλεπε όπως ο φορέας καταθέτει στη Βουλή κατάλογο με τα άτομα που έλαβαν ενίσχυση από το ταμείο και τα ποσά ψηφίστηκε με 46 ψήφους υπέρ και με τον Γιώργο Περδίκη να τηρεί αποχή.

Ο κ. Περδίκης αιτιολογώντας τη στάση του ανέφερε ότι δεν είναι εναντίον της αλληλεγγύης, αλλά απήχε επειδή κρίνει ότι το ταμείο ιδρύεται εκ του περισσού. Πρόσθεσε ότι "είναι και ύποπτο" επειδή τον έλεγχο του τον έχει το Προεδρικό.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση