ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βενιζέλος:«Το Ευρ. Συμβούλιο έστειλε καθαρό μήνυμα στην Τουρκία»

Δημόσια τις ευχές του προς τον ΠτΔ εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ελλάδας

ΚΥΠΕ

Εκφράζοντας και δημόσια τις ευχές του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, , ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελος Βενιζέλος προέβη και σε δήλωση αναφορικά με «το πολύ καθαρό μήνυμα», όπως είπε, που έστειλε προς την Τουρκία το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά και «όλη η διεθνής κοινότητα».

Το μήνυμα αυτό, είπε ο κ. Βενιζέλος, είναι ότι απαιτείται σεβασμός του διεθνούς δικαίου, σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων και πρωτίστως της υπόστασης και της διεθνούς νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι το οποίο, συμπλήρωσε, «πρέπει πάντα να το λέμε, γιατί, δυστυχώς, δεν είναι αυτονόητο».


«Δεν μπορεί μια χώρα να έχει φιλοδοξίες να γίνει κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να αναγνωρίζει και τα 28 κράτη-μέλη της Ένωσης, δηλαδή και την Κυπριακή Δημοκρατία», κατέληξε η δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών. 'Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, συνομίλησε τηλεφωνικά αρκετές φορές, για το θέμα των ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο οποίος και εκπροσωπεί τον ασθενούντα πρόεδρο της Κύπρου, τόσο στην σύνοδο κορυφής, όσο και στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού λαϊκού Κόμματος όπου επίσης θα τεθεί το ζήτημα.

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση