ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φίλε Νίκο η Ελλάδα στηρίζει την Κύπρο

Ισχυρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλαν Σαμαράς Αναστασιάδης΄

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Πλήρη στήριξη στις ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη να προχωρήσει σε αναστολή συμμετοχής στις συνομιλίες για το Κυπριακό έδωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς.

Μετά το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών στο Προεδρικό ο κ. Σαμαράς με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο είπε ότι η Ελλάδα είναι στο πλευρό της Κύπρου επιρρίπτοντας ευθύνες στην Άγκυρα για το αδιέξοδο που παρατηρείται στις συνομιλίες στο Κυπριακό.

«Η Κύπρος βιώνει την εθνοκάθαρση στα κατεχόμενα Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί την κατοχή Αναμένουμε απτά δείγματα από Τουρκία για επανέναρξη συνομιλιών. Τέτοια δείγματα μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν. Κύπρος και Ελλάδα είναι παράγοντες νομιμότητας.

Η Κύπρος είναι προπύργιο Ελληνισμού και της Ευρώπης» δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός. Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τις ευχαριστίες και ικανοποίηση του για την  παρουσία Σαμαρά  στην Κύπρο σε μια δύσκολη περίοδο παρουσία που όπως είπε δείχνει την στήριξη της  ελληνικής κυβέρνησης στο κυπριακό λαό. 

«Συζητηθήκαν θέματα συντονισμού και λήψη συγκεκριμένων μέτρων . Στόχος είναι η αποκλιμάκωση της έντασης. Οι υδρογονάνθρακες ανήκουν στο κράτος και μετά από την λύση θα επωφεληθεί το σύνολο των πολιτών.

Τα θέματα ενέργειας αποτελούν  κίνητρο διαλόγου και λύσης προβλήματος.
 
Στόχος της τριμερούς η εμβάθυνση συνεργασίας στην περιοχή
Ο Αντώνης Σαμαράς ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα προχωρήσει σε συμφωνία με την Αίγυπτο στο θέμα των ΑΟΖ απέφυγε να ανοίξει τα χαρτά του.

«Θα συζητήσουμε όλα τα θέματα Η Αίγυπτος είναι μια χώρα με μεγάλη επιλογή. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό κρίκο σε όλη την περιοχή. Οι τρείς χώρες συμμερίζονται κοινές ανησυχίες.
Είναι ευκαιρία να προχωρήσουμε . Να δημιουργήσουμε στρατηγικό κρίκο συνεργασίας» , είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Φίλε Νίκο...»
Στις κοινές δηλώσεις των δυο ηγετών ο Αντώνης Σαμαράς δυο φορές απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με την φράση Φίλε Νίκο.

Μια αναφορά που όπως λέγεται δεν είναι τυχαία και στόχο έχει να δώσει το μήνυμα ότι και οι προσωπικές σχέσεις των δυο ανδρών είναι πολύ καλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠτΔ: Κάλεσμα για διεύρυνση της συνεργασίας
Στήριξη Σαμαρά σε Αναστασιάδη για τους χειρισμούς στο Κυπριακό
Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη Σαμαρά στην Κύπρο

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση