ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο Παρίσι η διαπραγμάτευση με την τρόικα

«Η σημερινή συνάντηση στο Παρίσι είναι ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος

Της Ελένης Βαρβιτσιώτη

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ
 ×

  
 «Η σςημερινή συνάντηση στο Παρίσι είναι ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης, που δεν είναι μια απλή διαπραγμάτευση για την καταβολή της τελευταίας δόσης του προγράμματος και του δανείου, είναι η ολική διαπραγμάτευση για το τέλος του προγράμματος και το άνοιγμα της νέας σελίδας», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι  «η αυριανή συνάντηση στο Παρίσι είναι ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος του προγράμματος και το άνοιγμα  της νέας σελίδας, που  σημαίνει πολλά για τη χώρα, για την πραγματική οικονομία. Οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες, αλλά θα βρεθεί μια λύση. Και θα βρεθεί μια λύση πριν προκύψουν- όπως έχω πει κι άλλη φορά εδώ- ανάγκες και πάντως σίγουρα πριν από την έναρξη της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτό το λέω, γιατί το κρίσιμο χρονικό σημείο δεν είναι απλώς και μόνο το τέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος, που είναι η 31η Δεκεμβρίου του 2014, αλλά το ζητούμενο είναι τώρα το νέο πλαίσιο θωράκισης της χώρας, που αλλάζει μεν σελίδα αλλά επειδή οι αγορές είναι επιθετικές και κερδοσκοπικές έναντι της Ευρωζώνης, όχι έναντι της Ελλάδας, πρέπει να έχουμε την αναγκαία προστασία στη διάθεση μας.

Και φυσικά, η πιο μεγάλη προστασία δεν είναι οι θεσμοί οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί, όπως είναι η προληπτική γραμμή, ας πούμε, για την οποία μιλάμε, το περιβόητο ECCL. Ο μεγάλος μηχανισμός είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αυτή είναι που έχει την απεριόριστη δύναμη πυρός, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ».

 

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ