ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Kυπριακό και ΑΟΖ συζήτησε ο Ομήρου με αντιπροσωπεία της ΔΣΟ

Ο κ. Ομήρου εξήρε το πολυσχιδές έργο της ΔΣΟ

ΚΥΠΕ

Το Κυπριακό και τις απειλές της Άγκυρας στην ΑΟΖ συζήτησε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου το απόγευμα της Δευτέρας με πολυμελή αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), η οποία πραγματοποίησε χθες στη Λευκωσία τακτική Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων των Επιτροπών της Συνέλευσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Ομήρου εξήρε το πολυσχιδές έργο της ΔΣΟ, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της στην προώθηση του διαθρησκειακού διαλόγου, καθώς και στην ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν χριστιανικές κοινότητες ανά την υφήλιο, ιδιαίτερα δε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ευχαρίστησε επίσης τη Συνέλευση για τη στάση αρχών, που τηρεί διαχρονικά σε ό,τι αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και για την έμπρακτη υποστήριξή της στο δίκαιο αγώνα του κυπριακού λαού.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τους συνέδρους για την παρούσα φάση του Κυπριακού, ιδιαίτερα υπό το φως των τουρκικών προκλήσεων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίες οδήγησαν στην αναστολή των συνομιλιών για την επίλυση του προβλήματος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε ότι τα οφέλη των φυσικών πόρων της Κύπρου θα μπορούν να απολαμβάνουν όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι της χώρας με την επίτευξη συμφωνημένης λύσης του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού δικαίου.

Ο Πρόεδρος της ΔΣΟ, Ρώσος βουλευτής Sergey Popov και ο Γενικός της Γραμματέας, Έλληνας Boυλευτής Αναστάσιος Νεράντζης εξέφρασαν τη συγκίνησή τους για την παρουσία τους στην Κύπρο.

Ο κ. Νεράντζης επανέλαβε τη συμπαράσταση της Συνέλευσης στις άοκνες προσπάθειες του κυπριακού λαού για επανένωση και δήλωσε ότι η ΔΣΟ θα συνεχίσει να συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στις προσπάθειες για τον τερματισμό της θλιβερής, όπως τη χαρακτήρισε, κατάστασης στην Κύπρο. Ευχαρίστησε δε την κυπριακή Βουλή και γενικότερα για την πολύτιμη συμβολή της στο έργο της Συνέλευσης.

Ο κ. Popov ανέφερε ότι όλα τα μέλη της Συνέλευσης υιοθετούν κοινές θέσεις αρχών για την κατάσταση στην Κύπρο και τη Μέση Ανατολή, με βάση το διεθνές δίκαιο. Η Συνέλευση, εξάλλου, δήλωσε ο κ. Popov, καλεί τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο για την αντιμετώπιση των απειλών κατά της ειρήνης και ειδικότερα κατά των χριστιανών στην περιοχή.

 

 

 

 
.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση