ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Παναγή αναφέρει και πολιτικούς για τους σικέ αγώνες

Τετράωρη κατάθεση έδωσε στην Αστυνομία - Συνεχίζεται την Παρασκευή η κατάθεση

Τετράωρη ήταν τελικά  η πολύκροτη κατάθεση που έδωσε για τους σικέ αγώνες στο κυριακό ποδόσφαιρο ο διαιτητής Μάριος Παναγή, αναφορικά με τις προχθεσινές καταγγελίες του, που κάνουν λόγο για σημεία και τέρατα στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο Παναγή κατονόμασε πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες που εμπλέκονται στους προσυννενοημένους αγώνες. Σημειώνεται ότι ο Μάριος Παναγή βρέθηκε στο Αρχηγείο από τις 12 το μεσημέρι, άρχισε να καταθέτει στις 1.30 και ολοκλήρωσε στις 5.30.

Σε δηλώσεις του αμεσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της κατάθεσης είπε ότι θα συνεχίσει και την Παρασκευή και ίσως την επόμενη μέρα λέγοντας ότι υπάρχει σχέδιο Β από τον ίδιο σε περίπτωση που οι καταγγελίες του πέσουν στο κενό.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, κατά την άφιξη του στο Αρχηγείο, είπε ότι όλα όσα είπε στη χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη, περί στημένων αγώνων, θα τα καταθέσει όλα στους ανακριτές, ώστε να διερευνηθούν από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο φάκελος που θα σχηματιστεί από την αστυνομία θα πάει στη Νομική Υπηρεσία, ενώ αν θα γίνουν συλλήψεις ή αν θα προχωρήσει η υπόθεση με οποιοδήποτε τρόπο, τότε η εισαγγελία θα δώσει οδηγίες.

Ωστόσο, η Νομική Υπηρεσία δεν έχει ενημερωθεί ακόμα επίσημα για την υπόθεση, αφού η αστυνομία κινήθηκε αυτοβούλως.

Επιστολή στο Γενικό Εισαγγελέα από την Αστυνομία
Η ηγεσία της Αστυνομίας απέστειλε νωρίς το πρωί επιστολή στην Γενική Εισαγγελία υπό το φως των καταγγελιών του διαιτητή Μάριου Παναγή για κακώς έχοντα στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο διαιτητής χθες είχε ζητήσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας για το θέμα.

Γραπτή δήλωση από το Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας αναφέρει ότι στην επιστολή επισημαίνεται πως η Αστυνομία διερευνά ήδη 17 υποθέσεις προσυνεννοημένων αγώνων -που προέκυψαν πριν τις καταγγελίες Παναγή- από τις οποίες 16 ήδη βρίσκονται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας και αναμένονται περαιτέρω οδηγίες.

Ζητήθηκαν οδηγίες από την Εισαγγελία για τον παραπέρα χειρισμό και ο Εισαγγελέας, όπως αναφέρεται στην δήλωση, έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για διερεύνηση των καταγγελιών του διαιτητή με λήψη κατάθεσης από τον ίδιο και συμπλήρωση του σχετικού φακέλου ο οποίος και θα σταλεί στη συνέχεια στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω και για νέες οδηγίες.

Η Αστυνομία διαβεβαιώνει ότι οι καταγγελίες διερευνώνται με σοβαρότητα και λεπτομέρεια πάντα σε συνεννόηση με την Νομική Υπηρεσία.

Αρχηγός: «Θα διερευνηθούν τα πάντα»
Τη διαβεβαίωση ότι η Αστυνομία θα κάνει όλα όσα πρέπει για τη διαλεύκανση της υπόθεσης αναφορικά με τις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή σε σχέση με το κυπριακό ποδόσφαιρο, έδωσε ο Αρχηγός της Δύναμης Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου βρίσκεται από τις 12 το μεσημέρι ο κ. Παναγή και δίνει γραπτή κατάθεση, ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι “η υπόθεση βρίσκεται στα αρχικά στάδια διερεύνησης” και διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ερωτηθείς κατά πόσον θα αξιολογηθεί το περιεχόμενο της κατάθεσης, ο κ. Χρυσοστόμου απάντησε καταφατικά.




ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Στοιχεία για τις καταγγελίες του περί κυκλωμάτων και στημένων αγώνων στο κυπριακό ποδόσφαιρο αναμένεται να δώσει σήμερα στην Αστυνομία ο  κύπριος διαιτητής Μάριος Παναγή.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ο κύριος Παναγή θα δώσει γραπτή κατάθεση το περιεχόμενο της οποίας θα αξιολογηθεί και θα διερευνηθεί.

Είπε επίσης ότι ανάλογα με τις εξελίξεις θα ενημερωθεί η Νομική Υπηρεσία και θα αποφασισθούν τα επόμενα βήματα.

Σε χθεσινές δηλώσεις ο Μάριος Παναγή έκαμε λόγο για στημένους αγώνες και παρασκηνιακές ενέργειες στο χώρο του ποδοσφαίρου, με την εμπλοκή υψηλά ιστάμενων προσώπων της διαιτησίας και της ΚΟΠ καθώς και πολιτικών.


Στο πλευρό των ερευνών από ΚΟΠ και ο ΣΔΚ

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου εξέτασε τις χθεσινές καταγγελίες του Μάριου Παναγή τέως Αντιπροέδρου του Σ.Δ.Κ και τέως διεθνή Διαιτητή.

Σε ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος χαιρετίζει την άμεση ευαισθησία της Κυπριακής Δικαιοσύνης καθώς και την απόφαση της ΚΟΠ να διορίσει ανεξάρτητο ερευνώντα λειτουργό για διερεύνηση όλων των καταγγελιών.

«Λυπούμαστε γιατί λίγες μέρες πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων οι καταγγελίες του μέλους μας αναστάτωσαν τις οικογένειες των Διαιτητών και του κυπριακού ποδοσφαίρου γενικότερα», καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιωνάς: Θα διερευνηθούν πλήρως οι καταγγελίες Παναγή
Εξηγήσεις στον Ρ. Ερωτοκρίτου για τα στημένα δίνει ο Μ. Παναγή
Καταγγελίες και αποκαλύψεις από Μάριο Παναγή

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση