ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μουσικές της Ινδίας από εξαίρετους μουσικούς

Δύο παγκσοσμίου φήμης Ινδοί μουσικοί, οι Reshma Shrivastava και Ravi Saundanka στην Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η παγκοσμίου φήμης εκτελέστρια του σιτάρ Reshma Shrivastava, μαζί με τον εξαιρετικό Ravi Saundankar στη τάμπλα, θα παίξουν ινδική, κλασική μουσική, με βραδινά ragas, βασισμένη στον μελωδικό αυτοσχεδιασμό. Τους δύο καλλιτέχνες φέρνει στην Κύπρο το Windcraft Music Centre ολοκληρώνοντας μια ακομά χρονιά επιτυχημένων παραστάσεων. 

Η Reshma Shrivastava γεννήθηκε σε οικογένεια μουσικών στο Allahabad της Ινδίας. Ξεκίνησε την καριέρα της στο σιτάρ σε ηλικία έξι χρόνων, στα είκοσι της αναδείχτηκε καλλιτέχνης «πρώτου βαθμού». Τιμήθηκε με τους τίτλους Sur Mani (Master of Notes) και Prayag Gaurav (Pride of Prayag ‚Äì Allahabad) και έχει ηχογραφήσει 6 δίσκους. Είναι τακτική επισκέπτρια καθηγήτρια στο Maharishi European Research University (MERU) της Ολλανδίας, όπου διδάσκει το Maharishi Gandharva Veda, μια αρχαία μορφή μουσικής, στην οποία στηρίζεται η Ινδική κλασική μουσική. Η ίδια τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει συνεχώς για συναυλίες.
 
Ο Ravi Saundankar είναι μουσικός από την  Μaharashtra της Ινδίας και τα τελευταία χρόνια ζει στην Κύπρο. Γεννημένος από γονείς μουσικούς, δέχτηκε μουσική καθοδήγηση από νωρίς και άρχισε να μαθαίνει μουσική σε ηλικία 7 χρονών. Αργότερα σπούδασε μουσική στο Ustad Alla Rakha Institute of Music στην Μουμπάι. Απέκτησε Δίπλωμα Φωνητικής και Τάμπλα στο ‘Akhil Bharatiya Gandharva Mahavidyalaya’ University of Music. Έχει εμφανιστεί με πολλούς σπουδαίους μουσικούς σε παραστάσεις επί σκηνής, σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην Ινδία αλλά και σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Info
27 Δεκεμβρίου, Windcraft Music Centre
Ξάνθης Ξενιέρου 27, παλιά Λευκωσία, 20.30
Είσοδος: 10 ευρώ
Πληροφορίες/κρατήσεις: 22377748, www.windcraftmusic.com

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση