ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι Κύπριοι δημοσιογράφοι καταδίκασαν το μακελειό του Παρισιού

Κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας επέδωσαν ψήφισμα

ΚΥΠΕ

Τη μνήμη των συναδέλφους τους που σκοτώθηκαν στην πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της γαλλικής σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι, τίμησαν το Σάββατο οι Κύπριοι δημοσιογράφοι, ενώνοντας παράλληλα τη φωνή τους με τους δημοσιογράφους όλου του κόσμου υπέρ της ελευθερίας έκφρασης και λόγου.

Δεκάδες δημοσιογράφοι και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Συντακτών Κύπρου, καταδίκασαν τη δολοφονική επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων της Charlie Hebdo και άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων.

Σε ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε από τους παρευρισκόμενους η ΕΣΚ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που άφησε πίσω της 12 νεκρούς υψώνοντας παράλληλα φωνή διαμαρτυρίας εναντίον κάθε μισαλλόδοξης ενέργειας που ευτελίζει την ανθρώπινη ζωή στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκευτικής προσήλωσης, ιδεολογίας ή πεποίθησης.

«Η δολοφονική επίθεση εναντίον των ανθρώπων του γαλλικού περιοδικού  συνιστά και επίθεση εναντίον της ελευθερίας του πνεύματος και της έκφρασης και των αρχών της Δημοκρατίας» σημειώνεται στο ψήφισμα.

Την ίδια ώρα η ΕΣΚ στηλιτεύει κάθε πολιτική που προωθεί, επιβάλλει ή εκτρέφει την τρομοκρατία. «Πολιτικές, που δυστυχώς υπήρξαν από συγκεκριμένες χώρες και αποτελούν τις γενεσιουργές αιτίες ακραίων τρομοκρατικών ενεργειών που σήμερα βιώνουν οι διάφοροι λαοί» όπως αναφέρει το ψήφισμα.

Η ΕΣΚ εκφράζει παράλληλα απευθύνουμε αισθήματα συμπάθειας και αλληλεγγύης προς τους Γάλλου δημοσιογράφους και υπογραμμίζει το μεγάλο χρέος των δημοσιογράφων όλου του κόσμου να σταθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα καταπολέμησης της κάθε μορφής βίας.

Εκφράζει τέλος θερμά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες όλων των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.

Το ψήφισμα πρόκειται να σταλεί στις οργανώσεις των Γάλλων δημοσιογράφων.

 

 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Media: Τελευταία Ενημέρωση