ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Τουρκία εμποδίζει την κυκλοφορία του Charlie Hedbo

Του ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη

Την στιγμή που η παγκόσμια κοινή γνώμη εξακολουθεί να συζητεί το μακελειό στην γαλλική πρωτεύουσα καθώς και την ελευθερία έκφρασης, η τουρκική κυβέρνηση λαμβάνει μια νέα πρωτοβουλία, η οποία αφήνει πίσω της πολλά ερωτηματικά για την πορεία της γειτονικής χώρας προς τον εκδημοκρατισμό.
 
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα ξημερώματα της Τετάρτης, η τουρκική κυβέρνηση εμπόδισε την κυκλοφορία της τουρκικής έκδοσης του περιοδικού Charlie Hedbo.
 
Η τουρκική αστυνομία εισέβαλλε στις εγκαταστάσεις όπου εκδίδεται η τουρκική έκδοση του περιοδικού, η οποία συνοδεύει την σημερινή έκδοση της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Τζουμχουριγιέτ».
 
Οι τουρκικές αρχές, δίχως να παρουσιάσουν κάποια νόμιμη εντολή ή ένταλμα της εισαγγελίας, διέκοψαν την πορεία των οχημάτων, τα οποία ήταν έτοιμα να παραδώσουν την εφημερίδα και το ιστορικό ένθετο της στα σημεία πώλησης. Την ίδια ώρα, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν έξω από το κτίριο της «Τζουμχουριγιέτ» στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία λαμβάνει «έκτακτα μέτρα ασφαλείας» επειδή φοβάται πως η εφημερίδα ενδέχεται να βρεθεί στο στόχαστρο των επιθέσεων.
 
Οι νέες εξελίξεις έρχονται μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την συμμετοχή του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου στην πορεία συμπαράστασης της Κυριακής.
 
Η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Τζουμχουριγιέτ», η οποία αποτελεί την συνέχεια της εφημερίδας «Χακιμιγιέτ-ι Μιλλιγιέ», η οποία υπήρξε η πρώτη εφημερίδα της επαναστατικής κυβέρνησης της Άγκυρας στις αρχές της δεκαετίας 1920, σήμερα ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση. Η «Τζουμχουριγιέτ» σήμερα παρουσιάζει στους αναγνώστες της μια ειδική, τουρκική έκδοση του γαλλικού περιοδικού Charlie Hedbo ως ένδειξης συμπαράστασης στους Γάλλους συναδέλφους της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ξεπούλησε» η Charlie Hebdo

Media: Τελευταία Ενημέρωση