ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί και ο ΠτΔ όταν ψήφισαν

Για κρίσιμες εκλογές έκανε λόγο ο Κάρολος Παπούλιας

Kathimerini.gr

Στην Πύλο ψήφισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και στην Κυψέλη ο ηγέτς του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Απ'εκεί και πέρα στα Χανιά ψήφισε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Σε εκλογικό κέντρο του Περιστερίου ψήφισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβελης ο οποίος εμφανίστηκε στο εκλογικό κεντρο μαζί με τον επικεφαλής των Πρασίνων Νίκο Χρυσόγελο. Εξάλλου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης ψήφισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.. Το εκόγικό του δικαίωμα άσκησε στην Καλλιθέα ο γεν. γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αντ. Σαμαράς: «Σήμερα αποφασίζουμε αν θα πάμε μπροστά»
Αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Πύλο, ο πρωθυπουργός τόνισε πως αυτές οι εκλογές είναι «καθοριστικές για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας» και δήλωσε αισιόδοξος πως οι πολίτες δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Έστειλε παράλληλα μήνυμα στους «πρωτόγνωρα πολλούς αναποφάσιστους», που θα κρίνου, όπως είπε, το αποτέλεσμα.

Σε αυτές τις εκλογές «αποφασίζουμε αν θα πάμε μπροστά, με δύναμη, με ασφάλεια, με σιγουριά, ή αν θα πάμε σε περιπέτειες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αφού ψήφισε στην την Πύλο.

Στρέφοντας μάλιστα το βλέμμα του εκ νέου στη δεξαμενή των αναποφάσιστων, τόνισε πως σε αυτές τις εκλογές υπάρχει ένας «πρωτόγνωρα μεγάλος αριθμός» πολιτών που δεν έχουν αποφασίσει πιο κόμμα θα στηρίξουν, υπογραμμίζοντας ότι «εκείνοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα».

Δήλωσε αισιόδοξος πως «κανείς δεν θα διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας», επισημαίνοντας τη σημασία της κάλπης, καθώς «είναι καθοριστική για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας».

«Θα νικήσουμε», κατέληξε.

Τσίπρας: Το δίλημμα είναι ανάμεσα στην τρόικα και την αξιοπρέπεια
Στρέφοντας δε το βλέμμα στους ευρωπαίους εταίρους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «το μέλλον στην Ευρώπη δεν είναι η λιτότητα, αλλά η δημοκρατία, η αλληλεγγύη και η συνοχή».
Το δίλημμα των εκλογών είναι «αν αύριο θα επιστρέψει η τρόικα για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά [...] ή αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό και θα μετάσχει ισότιμα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κυψέλη, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Δήλωσε βέβαιος πως οι πολίτες θα «ολοκληρώσουν το αποφασιστικό βήμα», με στόχο την επιστροφή της «δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στη χώρα» και για να φύγει ο «φόβος».

Υπογράμμισε πως ο κάθε πολίτης έχει ευθύνη στις σημερινές εκλογές.

Στρέφοντας δε το βλέμμα στους ευρωπαίους εταίρους, τόνισε πως «το μέλλον στην Ευρώπη δεν είναι η λιτότητα, αλλά η δημοκρατία, η αλληλεγγύη και η συνοχή».

Θεοδωράκης: «Να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα»
«Η χώρα φαίνεται ότι αποφασίζει να αλλάξει το πρώτο κόμμα [...] Είναι η ευκαιρία αυτή η αλλαγή να γίνει στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο ηγέτης του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στα Χανιά.

Τόνισε πως η αλλαγή πρέπει να γίνει όχι με κατεύθυνση τους «τσαμπουκάδες», ή με κίνδυνο να «μπούμε σε περιπέτειες», αλλά προς τα πρόσωπα που έχουν «αποδείξει» πως έχουν «γνώση και θάρρος».

«Να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα», επισήμανε.

Σημείωσε δε πως οι πολίτες φαίνεται να επιλέγουν να «τιμωρήσουν» τα κόμματα που «τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ».

Ε.Βενιζέλος: «Η επιλογή των ψηφοφόρων να φέρει 'κάτι καλό, όχι κακό»

«Ο ελληνικός λαός να κάνει επιλογές που θα τον οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο και όχι σε κάτι χειρότερο, γι αυτόν και τα παιδιά του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ψήφισε στο 2ο Εκλογικό Τμήμα, στο σχολικό συγκρότημα «Σκεπάρνη» στους Αμπελόκηπους. Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος Χρόνης Μακρίδης, υποψήφιοι βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Μικρή ομάδα μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ φώναζαν συνθήματα.Θεοδωράκης:  «Να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα»
Η χώρα φαίνεται ότι αποφασίζει να αλλάξει το πρώτο κόμμα [...] Είναι η ευκαιρία αυτή η αλλαγή να γίνει στη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο ηγέτης του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στα Χανιά.

Τόνισε πως η αλλαγή πρέπει να γίνει όχι με κατεύθυνση τους «τσαμπουκάδες», ή με κίνδυνο να «μπούμε σε περιπέτειες», αλλά προς τα πρόσωπα που έχουν «αποδείξει» πως έχουν «γνώση και θάρρος».

«Να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα», επισήμανε. Σημείωσε δε πως οι πολίτες φαίνεται να επιλέγουν να «τιμωρήσουν» τα κόμματα που «τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση, τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ».

Εντολή για προοδευτική διακυβέρνηση ζήτησαν Κουβέλης και Χρυσόγελος
Οι πολίτες με την ψήφο τους μπορούν να δώσουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα να κινηθεί προς τα εμπρός, σε μια προοδευτική διακυβέρνηση, «με την κοινωνία όρθια», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά, Φώτης Κουβέλης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Περιστέρι.

Τόνισε πως η χώρα πρέπει «να φύγει από την κατάσταση όπου βρίσκεται σήμερα».

«Συμμετέχουμε στην αλλαγή πολιτικής και κυβέρνησης», δήλωσε από την πλευρά του ο εκλογικός σύμμαχος του κ. Κουβέλη, Νίκος Χρυσόγελος.

Σημείωσε πως οι Πράσινοι-Δημοκρατική Αριστερά είναι «πρόθυμοι» να συμμετάσχουν σε κυβερνήσεις συμμαχίας, με προγραμματικές συμφωνίες για προοδευτική και ρεαλιστική διακυβέρνηση της χώρας.

Π. Καμμένος: «Από αύριο θα είμαστε εγγυητές για την πορεία της χώρας»
Μήνυμα ελπίδας έστειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος από τη Νίσυρο στα Δωδεκάννησα, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

«Είναι μια μέρα Δημοκρατίας, μια μέρα σημαδιακή για την ιστορία της Ελλάδας. Μια μέρα που ο ελληνικός λαός αποφασίζει την επαναπόκτηση της εθνικής κυριαρχίας, τη Δημοκρατία και την αποκατάσταση του Συντάγματος. Δεν υπάρχει πια μια Ελλάδα που θα διοικείται με e-mail», υπογράμμισε.

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως οι ΑΝΕΛ θα τηρήσουν την υπόσχεσή τους να είναι ρυθμιστές. «Από αύριο θα είμαστε οι εγγυητές για μια πορεία της χώρας, όπου οι όλοι οι Έλληνες θα είμαστε ενωμένοι. Τελείωσαν η τρομοκρατία και οι θεωρίες των δύο άκρων. Αγκαλιασμένοι οι Έλληνες θα ενώσουμε τις ψυχές μας, τις δυνάμεις μας και θα υπερασπιστούμε το έθνος μας. Όταν απελευθερωθούμε έχουμε τη δυνατότητα να ξανατσακωθούμε», κατέληξε.

 Δ. Κουτσούμπας: «Να ψηφίσουμε με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα»
«Να πάμε να ψηφίσουμε, όλοι με το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα η οποία θα είναι δύσκολη για τον λαό μας και με τη νέα κυβέρνηση γιατί θα είναι παρόντα όλα τα μνημόνια διαρκείας, η ΕΕ, οι εφαρμοστικοί νόμοι, όλη η αντιλαϊκή πολιτική που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα και θα υλοποιείται από δω και πέρα» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας.

«Να ενισχύσουμε την μοναδική πραγματική δύναμη, σίγουρη εγγύηση, δύναμη αγωνιστικής ελπίδας που θα βρίσκεται στο πλάι του λαού μας και την επόμενη μέρα, από τη θέση της δυναμικής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης για να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.
Σημειώνεται ότι το 4ο Λύκειο Καλλιθέας, φέρει την επωνυμία «Νίκος Μπελογιάννης» και στεγάζεται εκεί που βρίσκονταν οι φυλακές Καλλιθέας και στις οποίες ήταν κρατούμενος, πριν την εκτέλεσή του στις 30 Μαρτίου 1952, ο Νίκος Μπελογιάννης.

Γ. Παπανδρέου: Κάλεσμα για συνεννοήσεις και συνεργασίες
Τη θέση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών για διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να οριστικοποιηθεί η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας για την απομείωση του δημόσιου χρέους επανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Ερυθραία.

Τόνισε πως βασικό ζητούμενο για τη χώρα είναι να νικηθεί το διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο που κρατά τη χώρα δέσμια, και εκτίμησε πως αυτό είναι εφικτό μόνο αν υπάρχει βούληση «για συνεννοήσεις και συνεργασία».

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι, μπορούμε να αλλάξουμε πραγματικά την Ελλάδα, μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα. Αρκεί να υπάρχει βούληση για συννενοήσεις και συνεργασίες. Το δίκο μας ελληνικό σχέδιο αφορά σε βαθιές αλλαγές και θα έχει την υπογραφή του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα», δήλωσε.

Κ. Παπούλιας: Κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση
Πολιτικό μήνυμα για την αναγκαιότητα συνεργασιών προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσει η χώρα τα επόμενα χρόνια έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, από το 293-ο εκλογικό κέντρο στο Νησί Ιωαννίνων, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

«Επειδή προβλέπω πως τα χρόνια που έρχονται θα είναι χρόνια με προβλήματα, θα έλεγα ότι πρέπει να υπάρχει μια ομόθυμη αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και ψυχραιμία», τόνισε ο κ. Παπούλιας. Πρόκειται για μια «κρίσιμη» εκλογική αναμέτρηση, και κάλεσε τον ελληνικό λαό να στείλει στη Βουλή «τους καλύτερους».

«Πιστεύω, ότι αυτός ο λαός, ο ελληνικός λαός, και σοφία έχει και γνώση έχει και αποφασιστικότητα έχει», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρώτος-πρώτος, από όλους τους πρώην και νυν πολιτικούς αρχηγούς, ψήφισε σήμερα ο Κώστας Καραμανλής
Ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσήλθε στις 7.50 το πρωί στο  310ο εκλογικό τμήμα Θεσσαλονίκης, το οποίο στεγάζεται στο 1ο δημοτικό σχολείο, στον Άγιο Ελευθέριο, αλλά δεν μπόρεσε να ψηφίσει αμέσως διότι δεν είχαν προσέλθει ακόμα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής που έχουν τους εκλογικούς καταλόγους. Έτσι, λοιπόν, χρειάστηκε να περιμένει για λίγη ώρα ώσπου να μεταβούν αστυνομικοί με περιπολικό στην κατοικία κάποιου εκ των μελών και να φέρουν τους καταλόγους.

Αυτό έχει συμβεί και σε αρκετά εκλογικά τμήματα της επικράτειας, προκαλώντας δυσφορία σε ψηφοφόρους. Συμβαίνει δε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, όπου αρκετοί που έχουν διοριστεί ως μέλη των εφορευτικών επιτροπών επικαλούνται ασθένεια για να μην προσέλθουν.

Ο κ. Καραμανλής αντιμετώπισε με εύθυμη διάθεση αυτήν την μικρή καθυστέρηση, και αφού ψήφισε αναχώρησε καταχειροκροτούμενος και χωρίς να κάνει δηλώσεις. Ως πρώην Πρωθυπουργός, δεν χρειάζεται σταυρό προτίμησης για να εκλεγεί, και θα είναι παρών και στην επόμενη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Ελλάδα
Ολα τα σενάρια για κυβέρνηση και εκλογή Προέδρου
Στο μικροσκόπιο των διεθνών μέσων οι εκλογές
Επίθεση αγνώστου σε εκπρόσωπο της ΧΑ στην Καλλίπολη
Ευτράπελα κάνουν και πάλι τη «διαφορά» στις εκλογές

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Το άγνωστο τετ α τετ με Κασσελάκη και η μέτρηση που δείχνει με ποιο σχηματισμό ταυτίζουν οι ψηφοφόροι τον πρώην πρωθυπουργό ...
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ