ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γενεύη: Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες για Λιβύη

ΚΥΠΕ

Ο δεύτερος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των αντιμαχόμενων φατριών της Λιβυής ολοκληρώθηκε στη Γενεύη, την Τρίτη, σε «θετική ατμόσφαιρα», ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, καθώς εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν αιματηρή επίθεση σε ξενοδοχείο στην Τρίπολη.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι συμμετέχοντες στις διήμερες συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ συμπεριλάμβαναν σειρά ομάδων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, που τόνισαν την ανάγκη εντατικοποίησης του διαλόγου για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

«Οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε μια θετική ατμόσφαιρα αντικατοπτρίζοντας το αίσθημα εθνικής ευθύνης και ειλικρινούς αποφασιστικότητας να εξευρεθούν λύσεις που θα τερματίσουν την πολιτική και στρατιωτική διένεξη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη UNSMIL.

Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν την ανάγκη για μια εκεχειρίας διαρκείας και συζήτησαν τα κριτήρια για επιλογή των μελών της κυβέρνησης ενότητας καθώς και τους όρους εντολής και το πρόγραμμά της.

Απέρριψαν επίσης ομόφωνα την τρομοκρατία και «καταδίκασαν έντονα» τη βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο στο δημοφιλές σε ξένους ξενοδοχείο Corinthia, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου.

Κατά τον πρώτο γύρο των συνομιλιών στη Γενεύη νωρίτερα αυτό το μήνα οι πλευρές συμφώνησαν σε οδικό χάρτη για κυβέρνηση ενότητας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση