ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καταγγελία Βραχίμη κατά δικηγορικού γραφείου Ν. Αναστασιάδη

Ζητείται η διεξαγωγή έρευνας από τον Γενικό Εισαγγελέα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την άμεση παρέμβαση  του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και την διενέργεια έρευνας σχετικά με το δικηγορικό γραφείο Ν. Αναστασιάδης και Συνεργάτες ζητά με επιστολή της η δικηγόρος Ελένη Βραχίμη.

Η νομικός και πρώην βουλευτής καλεί τον Κώστα Κληρίδη να ερευνήσει κατά πόσο το πρώην δικηγορικό γραφείο του προέδρου της Δημοκρατίας που φέρει το όνομά του έχει διαπράξει πειθαρχικά ή και ποινικά αδικήματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Φιλελεύθερος η κ. Βραχίμη στην επιστολή της υποστηρίζει ότι δυο δικηγόροι του συγκεκριμένου γραφείου δήλωσαν ψεύτικα ονόματα στα πρακτικά συνάντησης που έγινε με την τεχνική επιτροπή που χειριζόταν το θέμα αναζήτησης επενδυτή για της Κυπριακές Αερογραμμές.
Όπως είναι γνωστό το δικηγορικό γραφείο με την επωνυμία Ν. Αναστασιάδης είχε αναλάβει την νομική εκπροσώπηση της Ryan Air στις διαπραγματεύσεις με την τεχνική επιτροπή κάτι που είχε προκαλέσει την διεξαγωγή έρευνας από πλευράς του Γενική Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος της έρευνας και με βάση τα όσα αναφέρει η κ Βραχίμη διατυπώνει σοβαρές ενστάσεις για την ταυτότητα δυο προσώπων που πήραν μέρος σε κοινή συνάντηση της Ryan Air με την τεχνική επιτροπή για τις ΚΑ.

Στην εν λόγω συνάντηση η Ιρλανδέζικη αεροπορική εταιρεία όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Φιλελευθέρου εκπροσωπήθηκε από το δικηγόρο Σωτήρη Πίττα και άλλα τρία πρόσωπα την Μαρία Πίττα Νικόλα Χριστάκη και Μαρία Ρούσσου τα οποία στην συνάντηση φάνηκε ότι άνηκαν στο δικηγορικό γραφείο Σωτήρης Πίττας.

Με βάση στοιχεία, όπως υποστηρίζεται, από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο δεν φαίνεται στο δυναμικό του δικηγορικού γραφείου Σωτήρης Πίττας να ανήκουν οι Νικόλας Χριστάκης και Μαρία Ρούσου. Τα δυο πρόσωπα, όπως επίσης υποστηρίζεται, φαίνεται να εργάζονται στο δικηγορικό γραφείο Ν. Αναστασιάδης και Συνεργάτες.

Οι καταγγελίες της κ. Βραχίμη προκάλεσαν την αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε από τον Γενικό Ελεγκτή το πόρισμα της έρευνάς του.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση