ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ανατροπή της πολιτικής ατζέντας

Μεγάλη δημοσκόπηση της «Κ» στα δυο χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μακριά από την εικόνα που παρουσίαζε στο παρελθόν η συμπεριφορά των πολιτών σε καυτά θέματα του δημόσιου βίου του τόπου, κινούνται τα ευρήματα μεγάλης δημοσκόπησης της «Κ» ανήμερα των δευτέρων γενεθλίων της διακυβέρνησης Αναστασιάδη.

Μια από τις μεγάλες ανατροπές που καταγράφονται στην σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης αφορά και την πολιτική ατζέντα των καυτών θεμάτων, έτσι όπως αυτή καθορίζεται από τους πολίτες.

Η παραδοσιακή ιεράρχηση του πολιτικού προβλήματος στην κορυφή της σχετικής λίστας έχει μεταβληθεί άρδην, με το Κυπριακό να μην αποτελεί πλέον την προτεραιότητα των πολιτών, αλλά και τα ποσοστά που συγκεντρώνει, να φθάνουν στο 27%.

Με βάση την δημοσκόπηση της «Κ» που θα παρουσιασθεί στην έντυπη έκδοση της Κυριακής, η οικονομική ανέχεια στην οποία έχει περιπέσει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας  τα τελευταία χρόνια έχει εκτοξεύσει τα θέματα οικονομίας στην πρώτη θέση του ενδιαφέροντος με διπλάσια ποσοστά από το δεύτερο που είναι η διαφθορά σκάνδαλα και διαπλοκή.

Το Κυπριακό που κάποτε κρατούσε τα σκήπτρα έχει υποχωρήσει στην τρίτη θέση. Άκρως ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία της δημοσκόπησης της «Κ» για την λειτουργία και αξιοπιστία πολιτικών και πολιτειακών θεσμών,  το ασυμβίβαστο, αλλά και το πώς η κοινή γνώμη βαθμολογεί την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.

Αύριο στην έντυπη έκδοση η μεγάλη δημοσκόπηση της Symmetron Market Research για λογαριασμό της «Κ»

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση