ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Κύριε Φινκ, άλλαξε το

Αργό και προβλεπτό παιγνίδι, αδικαιολόγητη νευρικότητα και αδυναμία δημιουργία φάσεων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο, να εκφράζεσαι όχι στην μητρική σου γλώσσα. Η δήλωση του Γερμανού τεχνικού του ΑΠΟΕΛ, περί ικανοποίησης από το αποτέλεσμα του ντέρμπι με την Ομόνοια, ξενίζει, αλλά δεν μπορεί να αποδοθεί σε δυσκολία έκφρασης στην αγγλική γλώσσα και ούτε σε λανθασμένη μετάφραση…

Ο Τόρστεν Φινικ, με λίγα λόγια περιέγραψε την εικόνα του ντέρμπι, δήλωσε ικανοποιημένος από τον βαθμό και αναφερόμενος στην πτώση της ομάδας του από την κορυφή, ανέφερε πως παιγνίδια υπάρχουν ακόμη πολλά.

Αυτό που δεν είπε βέβαια ο Γερμανός τεχνικός, είναι πως με τέτοιες εμφανίσεις, παιγνίδια θα υπάρχουν πολλά στα οποία η ομάδα του θα μετρήσει και πάλι απώλειες βαθμών.

Το ΑΠΟΕΛ ευτύχησε χθες να προηγηθεί, χωρίς να είναι εντυπωσιακό και κυρίως χωρίς να φτιάξει ευκαιρίες, πέραν από τη φάση του δοκαριού με τον Λάνιγκ. Απ’ εκεί και πέρα όμως διαχειρίστηκε εντελώς λανθασμένα τον αγώνα και μόνο από θέμα τύχης κράτησε το προβάδισμα μέχρι τα τελευταία λεπτά και μόνο από συγκυρίες αλλά και τον Πάρντο, πήρε στο τέλος τον ένα βαθμό.

Αργό και προβλεπτό παιγνίδι, αδικαιολόγητη νευρικότητα και αδυναμία δημιουργία φάσεων ήταν τα στοιχεία που χαρακτήριζαν το ΑΠΟΕΛ, μετά την επίτευξη του γκολ και ενώ θα μπορούσε μετά το προβάδισμα του να επιβληθεί, έχοντας σαφώς και καλύτερη ψυχολογία.

Όσο για το δεύτερο ημίχρονο, αγώνας σε μισό γήπεδο! Τέτοια οπισθοχώρηση και ρόλο παθητικός, ούτε στους αγώνες κόντρα στα «μεγαθήρια» του Τσιάμπιονς Λικ!

Οι παίκτες του Τόρστεν Φινκ, στην ουσία  παρακολουθούσαν τον αντίπαλο να κάνει το παιγνίδι του, αδύναμοι είτε να τον ανακόψουν, είτε να βγουν μπροστά και να κυνηγήσουν ένα δεύτερο γκολ, εκμεταλλευόμενοι κενά στην άμυνα του.

Οι αλλαγές δεν βοήθησαν, ειδικά αυτή του Ναφίου που έγινε νωρίς, ο Πάρντο όσο κι’ αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να αποσοβήσει όλους τους κινδύνους, καθαρά θέμα τύχης ή ατυχίας του αντιπάλου ήταν η ισοφάριση και στο τέλος η ζημιά έγινε και το ΑΠΟΕΛ μπαίνει στη δεύτερη φάση από το πλην δύο.

Με όλο τον σεβασμό κύριε Φινκ, αλλά με τέτοια εμφάνιση δεν μπορεί να αισθάνεται κανείς στο ΑΠΟΕΛ ικανοποιημένος, ακόμη και αν έπαιρνε και τους άλλους δύο βαθμούς.

Ναι παιγνίδια υπάρχουν ακόμη πολλά και άλλοι τριάντα διαθέσιμοι βαθμοί, με τέτοιες εμφανίσεις όμως δύσκολα φθάνεις στο στόχο σου.

Ίσως το πιο ανησυχητικό, είναι πως πολλά από τα αρνητικά στοιχεία για το ΑΠΟΕΛ χθες, παρουσιάστηκαν και στο προηγούμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Δεν αξιολογήθηκαν όμως σωστά, κρύφτηκαν μάλλον πίσω από το γκολ του τελευταίου λεπτού και τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χθες και χειρότερα.

Μπορούν να είναι καλύτερα τα δεδομένα στη συνέχεια. Αν ο Γερμανός τεχνικός και οι παίκτες του βρουν τον τρόπο να βελτιώσουν άμεσα την κατάσταση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση