ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΣΕΚ: Ακρίβεια και αισχροκέρδεια σε καύσιμα και γάλα

ΚΥΠΕ

Κρούσματα ακρίβειας και αισχροκέρδειας που παρατηρούνται στην αγορά κατά καιρούς σε μια σειρά προϊόντων πρώτης ανάγκης με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να επιβαρύνονται αδίκως και αδικαιολόγητα με επιπρόσθετο κόστος, καταγγέλλει η ΣΕΚ.

Η συντεχνία σημειώνει σε ανακοίνωση ότι εδώ και αρκετά χρόνια οι Κύπριοι καταναλωτές πληρώνουν τα πιο ακριβά επιτόκια, ακριβοπληρώνουν τον ηλεκτρισμό και τα καύσιμα και πίνουν το πιο ακριβό γάλα στην Ευρώπη.

“Φαίνεται πως ο ανταγωνισμός στη χώρα μας είναι από ανύπαρκτος έως και περιορισμένος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καρτέλ και ομάδες διαφόρων συμφερόντων που εκμεταλλεύονται τη δεσπόζουσα θέση που κατέχουν στην αγορά” αναφέρει η συντεχνία, σημειώνοντας πως “για να συγκρατηθούν και να ελαχιστοποιηθούν αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα χρειάζεται η παρέμβαση του κράτους και των θεσμικών του οργάνων”.

Η ΣΕΚ ζητά την παρέμβαση της Κυβέρνησης ιδιαίτερα στο θέμα της τιμής των καυσίμων, επικαλούμενη και τις σχετικές διαπιστώσεις του Γενικού Ελεγκτή.

“Δυστυχώς η μείωση του κόστους της ενέργειας που παρατηρήθηκε στα καύσιμα και στον ηλεκτρισμό τον τελευταίο καιρό, δεν έχει μετακυλισθεί στα άλλα προϊόντα, είτε αυτά λέγονται αρτοποιητικά, είτε βιομηχανικά είτε οτιδήποτε άλλο”, αναφέρει.

“Και αυτή η πτυχή πρέπει να μελετηθεί και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να δώσουν απλές και τεκμηριωμένες εξηγήσεις στους καταναλωτές για το τι ακριβώς συμβαίνει και μόνιμα είναι τα μεγάλα θύματα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας”, καταλήγει η συντεχνία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση