ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άναψε φωτιές η επιστολή Μιχαηλίδη για το Αποχετευτικό στη Λάρνακα

Σε έκτακτη συνεδρία συνέρχεται απόψε το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λάρνακας

ΚΥΠΕ

Εκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας συγκαλεί για σήμερα Πέμπτη, το απόγευμα, ο Δήμαρχος Λάρνακας μετά την παραλαβή επιστολής από την Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας  προς το ΣΑΛ, αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου να κατακυρώσει διαγωνισμό στο δεύτερο πιο φτηνό προσφοροδότη.

«Δεν ήταν υποχρεωτική η επιλογή του φθηνότερο προσφοροδότη»
Σε γραπτή ανακοίνωση του ΣΑΛ αναφέρεται ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, απέστειλε χθες Τετάρτη 4 Μαρτίου «επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ), σχετικά με την ομόφωνη απόφαση του ΣΑΛ να κατακυρώσει τον Διαγωνισμό με αρ. ΣΑΛ 13/2012, στο δεύτερο πιο φθηνό προσφοροδότη».

Προστίθεται ότι «πρόκειται για ένα έργο αξίας περίπου 8 εκατ. ευρώ, η προκήρυξη του οποίου δεν υποχρέωνε το Συμβούλιο να επιλέξει τον φθηνότερο προσφοροδότη. Η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου προσφοροδότη ήταν 100.000 ευρώ και η τελική επιλογή έγινε στη βάση νομικής γνωμάτευσης, η οποία ακύρωνε τον πιο φθηνό προσφοροδότη».

Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζει η ανακοίνωση «ο Δήμος Λάρνακας λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή, οι οποίες αφορούν ένα έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη»,

Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Λάρνακας συγκαλεί για σήμερα (Πέμπτη 5 Μαρτίου) το απόγευμα «έκτακτη συνεδρία του ΣΑΛ, θα ετοιμαστεί εισήγηση για διορισμό δεύτερου νομικού συμβούλου που θα εξετάσει το όλο θέμα και θα διευθετηθεί συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, από τον οποίο θα ζητήσει να διερευνήσει τις παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή το συντομότερο δυνατόν».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση