ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Την Κυριακή η νεκροτομή στο 8μηνο βρέφος

Απογοήτευση και οργή εκφράζει η οικογένεια του άτυχου βρέφους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Απογοήτευση και οργή εκφράζουν οι γονείς του 8μηνου βρέφους που ξεψύχησε στο Μακάρειο Νοσοκομείο χτυπημένο από μηνιγγίτιδα, αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει διενεργηθεί νεκροψία επί της σορού του παιδιού τους.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η νεκροψία επί της σορού του άτυχου βρέφους θα διενεργηθεί την Κυριακή.

Διαβεβαιώνει για τη νεκροψία ο Πατσαλής 
Επιβεβαιώνοντας τις χθεσινές αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», ο υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής, διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα διενεργηθεί νεκροτομή στο βρέφος που πέθανε από μηνιγγίτιδα, από έκτακτη ιατροδικαστής του δημοσίου, ύστερα από την άρνηση των δύο ιατροδικαστών να το πράξουν επικαλούμενοι λόγους υγείας.
 
«Οι δύο ιατροδικαστές έχουν ενημερωθεί ότι μετά την έκδοση διατάγματος θα πρέπει να διενεργήσουν την νεκροψία και ότι σε περίπτωση άρνησης θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του Νόμου», ανέφερε.
 
Ο κ. Πατσαλής απέρριψε τους ισχυρισμούς των ιατροδικαστών ότι υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης και ότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός και υποδομή.
 
«Η υποδομή και ο εξοπλισμός που έχουμε στην Κύπρο είναι καλύτερος από αυτούς που έχουν άλλες χώρες γι' αυτού του είδους νεκροψίες» σημείωσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση