ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

8η Μαρτίου: Μέρα για την πολύτιμη προσφορά της Γυναίκας

Στη σύγχρονη κοινωνία η γυναίκα έχει μια πολυδιάστατη προσωπικότητα με πολύτιμη προσφορά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με επιστολή της η κ. Στέλλα Κυριακίδου, τονίζει την σημαντικότητα της 8ης Μαρτίου που καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Πλέον, στη σύγχρονη κοινωνία η γυναίκα έχει μια πολυδιάστατη προσωπικότητα με πολύτιμη προσφορά.

Η αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ επισημαίνει πως μια τέτοια μέρα βοηθάει στην ανάδειξη των προβλημάτων που υπάρχουν σε πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο που αφορούν τις γυναίκες. Πρέπει να επανασχεδιάσουμε, συνεχίζει, δράσεις και στρατηγικές με στόχο την πολυποίκιλη ενίσχυση της γυναίκας. Μια τέτοια μέρα υπενθυμίζει ότι υπάρχουν πολλά να γίνουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Σαν κράτος και κοινωνία πρέπει να στηρίζουμε πολύπλευρα την κάθε γυναίκα για την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων και ανατροπή κάθε προκατάληψη.

«Καθημερινά, εκατομμύρια γυναίκες πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, βιασμού, δουλείας, σεξουαλικής κακοποίησης, ενδοοικογενειακής βίας και πολλές φορές τους αφαιρείται ακόμη και το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή των, κατά τα άλλα, αυστηρά  προσωπικών τους «θέλω»,  που αφορούν άμεσα στη ζωή και το μέλλον τους.», αναφέρει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση