ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Τουρκία

Ένα γενικό μπλάκαουτ στην χώρα και συνεχίζεται η υπόθεση ομηρίας

Του ανταποκριτή μας στην Κωνσταντινούπολη

Δυο εξελίξεις αναστατώνουν την Τουρκία. Η κυβέρνηση του Αχμέτ Νταβούτογλου τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις. Την στιγμή που συνεχίζεται το γενικό μπλάκαουτ στην χώρα, στο μέγαρο δικαιοσύνης της Κωνσταντινούπολης συνεχίζεται η υπόθεση ομηρίας.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει επιβάλλει συσκότιση στον τουρκικό τύπο σχετικά με την υπόθεση ομηρίας. Σύμφωνα με τις λιγοστές πληροφορίες από τον χώρο του δικαστηρίου, αυτή την ώρα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις των αρχών και των διαμεσολαβητών με τους τρεις αντάρτες της Οργάνωσης DHKP-C, οι οποίοι νωρίτερα έθεσαν σε κατάσταση ομηρίας έναν υψηλόβαθμο εισαγγελέα, ο οποίος εξετάζει την  υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.

Πριν από λίγη ώρα, οι δράστες μίλησαν σε ένα κουρδικό μέσο και τόνισαν ότι προχώρησαν στην σημερινή πράξη για να έρθει στην δημοσιότητα η ταυτότητα των δολοφόνων του Μπερκίν Ελβάν. 

Στην Άγκυρα, ο Πρωθυπουργός Νταβούτογλου ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις.

Γενικό μπλακάουτ
Εν τω μεταξύ, σε δεκάδες μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας συνεχίζεται το γενικό μπλάκαουτ στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας. Πόλεις όπως την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, την Σμύρνη, το Εσκίσεχιρ, το Ντιγιάρμπακιρ κ.ο.κ. παραμένουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα από τις 10.30 π.μ.

Μέχρι στιγμής, οι Τούρκοι ειδικοί αδυνατούν να κατανοήσουν τα αίτια της μεγάλης ενεργειακής κρίσης. Την ίδια στιγμή, επιστήμονες διευκρινίζουν ότι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης ενδέχεται να πάρει πολλές ώρες και να λάβει χώρα την Τετάρτη.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν για μια «έκτακτη» ημέρα στην Τουρκία και τονίζουν ότι καθώς πλησιάζει η νύκτα, η χώρα μπαίνει σε κατάσταση εκτάκτου  ανάγκης. Οι πληροφορίες που φτάνουν στην εφημερίδα μας αναφέρουν ότι στα τουρκικά νοσοκομεία, στα δημόσια ιδρύματα οι γεννήτριες θα τεθούν εκτός λειτουργίας τις επόμενες ώρες αν όχι λεπτά. Το σύστημα των τηλεπικοινωνιών της χώρας έχει ήδη καταρρεύσει μερικώς, με τις εταιρίες της κινητής τηλεφωνίας να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο φόρτος των δικτύων τους. Προβλήματα παρατηρούνται και στα αεροδρόμια της χώρας, με πολλές πτήσεις να πραγματοποιούνται μετά δυσκολίας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ομηρία στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης 
Κατέρρευσε η Υπόθεση Βαριοπούλα στην Τουρκία 
Στο «σκοτάδι» η Τουρκία λόγω εθνικού μπλακ-άουτ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση