ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Η κυβέρνηση υλοποιεί μια προεκλογική δέσμευσή της

Kathimerini.gr

Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων, της επιτήρησης αλλά και για κάθε άλλο ζήτημα που σχετίζεται με την εφαρμογή και υλοποίηση των μνημονίων. Υπογράφεται από τους 149 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα και τους 13 βουλευτές των ΑΝΕΛ, με επικεφαλής τον Πάνο Καμμένο.

Η κατάθεση της πρότασης από την κυβέρνηση ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο γραμματέας της Κ.Ο., σε δήλωσή του αμέσως μετά τη σύσκεψη, τόνισε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί μια προεκλογική δέσμευσή της και προχωρά χωρίς διάθεση ρεβανσισμού.

Η πρόταση αφορά τέσσερις θεματικές ενότητες-περιόδους. Ειδικότερα, η πρώτη περίοδος (Οκτώβριος 2009- Μάιος 2010) αφορά στην έρευνα για την υπαγωγή στο Μνημόνιο (1η δανειακή σύμβαση) επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου. Η δεύτερη περίοδος (Μάιος 2010 - Νοέμβριος 2011), αφορά στην 2η δανειακή σύμβαση, επίσης επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου. Η τρίτη περίοδος (Νοέμβριος 2011- Μάιος 201), δηλαδή το PSI επί πρωθυπουργίας Λ. Παπαδήμου και η τέταρτη περίοδος τον Μάιο του 2012 και εντεύθεν αφορά στην κυβέρνηση κ. Σαμαρά.

«Οι Ανεξάρτητες Έλληνες συνεπείς στις υποσχέσεις που δώσαμε προεκλογικά στον ελληνικό λαό, συνυπογράψαμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ώστε να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες για την υπαγωγή της χώρας μας στο καθεστώς των μνημονίων» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Προσθέτει ότι «υπενθυμίζουμε ότι μετά από απόφαση του προέδρου του Κινήματος, Πάνου Καμμένου, ήμασταν οι πρώτοι που καταθέσαμε σχετική πρόταση για σύσταση Εξεταστικής στον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προς διαβούλευση».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ολομέλεια της Βουλής που θα λάβει την απόφαση για την συγκρότηση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Μ. Δευτέρα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ