ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προς υπερψήφιση γέρνουν ΕΔΕΚ-ΕΥΡΩΚΟ

Οργιώδες παρασκήνιο στη Βουλή λίγο πριν την έναρξη της Ολομέλειας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πολύ κοντά στην τελική υπερψήφιση του πλαισίου αφερεγγυότητας βρίσκονται ΕΔΕΚ και Δημήτρης Συλλούρης σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η κάμψη των αρχικών θέσεων των δύο κομμάτων επί του πλαισίου, φαίνεται να προήλθε από την επίτευξη συγκλίσεων επί των τροπολογιών των κομμάτων που είχαν καταθέσει ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ, αλλά και των προτάσεων νόμου, που πρόκειται να κατατεθούν για να ψηφιστούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Παρόν στη Βουλή σήμερα ήταν και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης, ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με Πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη, αλλά και με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

Οι διεργασίες συνεχίζονται μέχρι και αυτή τη στιγμή, στα πλαίσια της συνεδρίας των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων.

Στη σύσκεψη Αρχηγών τέθηκε η κατάθεση έξι προτάσεων νόμου για να ψηφιστούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για προσπάθεια σύμπηξης των προτάσεων νόμου σε λιγότερες προκειμένου να κατατεθούν από περισσότερα κόμματα, με ενδεχόμενη μείωση και των τροπολογιών αφού βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση για επίτευξη συγκλίσεων, κυρίως με ΕΥΡΩΚΟ και ΕΔΕΚ.

«Πράσινο φως» παίρνει η προεδρική αναπομπή
Πλειοψηφία φαίνεται να έχει σχηματισθεί για αποδοχή της αναπομπής του νόμου για τους εγκλωβισμένους από τους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, αγοραστές και με πρόταση νόμου που θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να δοθεί παράταση στη μη εκποίηση αυτών των ακινήτων, μέχρι την 10η Ιουλίου.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση