ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συνεργασία στη παιδεία το επίκεντρο επίσκεψης Καδή στο Κουβέιτ

Μνημόνιο συναντίληψης με δύο πανεπιστήμια

ΚΥΠΕ

Η συνεργασία σε θέματα παιδείας, όπως η αναγνώριση των πτυχίων των κυπριακών πανεπιστημίων  και η συνεργασία μεταξύ των πανεπιστημίων των δύο χωρών ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τις επαφές του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή στο Κουβέιτ, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη μετά από πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας και Ανώτερης Εκπαίδευσης του Κουβέιτ Bader Hamad Al Eisa.

Ο κ. Καδής υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει ο ίδιος στην ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων και στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Τόνισε την ανάγκη για προώθηση των απαραίτητων διαδικασιών για την αναγνώριση των κυπριακών πανεπιστημίων από την κυβέρνηση του Κουβέιτ.

Κατά τη συνάντηση, συμφωνήθηκε όπως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αποστείλει τις απαραίτητες πληροφορίες για τα κυπριακά πανεπιστήμια, ώστε το Εθνικό Γραφείο για την Ακαδημαϊκή Αναγνώριση και Διασφάλιση Ποιότητας στην Εκπαίδευση του Κουβέιτ να προβεί το συντομότερο στην αναγνώριση όλων των πανεπιστημίων της Κύπρου.

Στη συνέχεια ο κ. Καδής επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο του Κουβέιτ, όπου συναντήθηκε με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου και άλλους ακαδημαϊκούς ενώ ακολούθησε συνάντηση του Υπουργού με τον Πρόεδρο του Αυστραλιανού Πανεπιστημίου του Κουβέιτ. Εκεί, διαπιστώθηκε προθυμία από τα πανεπιστήμια για υπογραφή Μνημονίων Συναντίληψης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση