ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πλατφόρμα WomenPower από το ΤΕΠΑΚ

Στις 29 Απριλίου 2015 προγραμματίζεται η υλοποίηση του πρώτου Womenpower Fair

ΚΥΠΕ

Με απώτερο στόχο την ενδυνάμωση της φωνής των γυναικών, ώστε να αποκτήσουν μεγαλύτερη συμμετοχή στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα και την καθιέρωση ίσων ευκαιριών, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοίνωσε την ηλεκτρονική πλατφόρμα WomenPower στην κατηγορία "Γυναίκες και Διάλογος" του προγράμματος Mahallae (χρηματοδοτούμενο από το UNDP).

Μέσω της ανάπτυξης μιας κοινότητας μεντόρων και μαθητευομένων, η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή προς όλες τις γυναίκες, επιτρέποντας σε γυναίκες νεαρής ηλικίας να λαμβάνουν συμβουλευτική στήριξη από γυναίκες με μεγαλύτερη εμπειρία, αναφέρεται σε ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι το WomenPower στοχεύει κυρίως στις γυναίκες που εργάζονται στον ακαδημαϊκό χώρο, στο χώρο των επιχειρήσεων και στο χώρο των επαγγελμάτων υγείας, με προοπτική να προστεθούν και άλλα πεδία σε μεταγενέστερο στάδιο.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η μειωμένη συμμετοχή των γυναικών στις δομές λήψης αποφάσεων καθιστά επιτακτική την ανάγκη ενδυνάμωσης της φωνής των γυναικών και μείωσης των έμφυλων διακρίσεων.

Προστίθεται ότι η υλοποίηση του έργου έχει την υποστήριξη και άλλων διεθνών οργανισμών, όπως το Association for Computing Machinery on Women-ACM-W, και ανακοινώθηκε ότι στις 29 Απριλίου 2015 προγραμματίζεται η υλοποίηση του πρώτου Womenpower Fair.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, γυναίκες από τους τομείς της πολιτικής, της ακαδημίας και των επιχειρήσεων θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους όσον αφορά τις προκλήσεις και επιτυχίες των γυναικών, διαφορετικότητα στις διαδρομές επιτυχίας, αντιμετώπιση της γυάλινης οροφής και διδάγματα για προσωπική ανέλιξη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση