ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Για μια στραβοκλωτσιά…

Μεσοαμυντικά το ΑΠΟΕΛ, προβλημάτισε χθες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24sports.com.cy

Έχουμε και λέμε. Χάθηκαν δύο βαθμοί, όχι όμως αυτοί της διαφοράς από τη δεύτερη θέση. Το ΑΠΟΕΛ παραμένει πρώτο με ίδια τα βαθμολογικά δεδομένα και τις αποστάσεις από δεύτερη και τρίτη θέση, ξεπέρασε ένα από τα δυσκολότερα εμπόδια των αγώνων που υπολείπονται μέχρι το τέλος και απ’ αυτά και μόνο τα δεδομένα μπορεί να αισθάνεται αν όχι κερδισμένο της αγωνιστικής, τουλάχιστο ικανοποιημένο.

Πάμε παρακάτω. Για να βρεθείς τρεις φορές πίσω στο σκορ, για να μαζέψεις τρεις φορές τη μπάλα από τα δίκτυα σου, σε διάστημα 52 λεπτών, πάει να πει πως μεσοαμυντικά υπήρξε χθες πρόβλημα και υπάρχει γενικότερα, αφού το φαινόμενο του αιφνιδιασμού από πλευράς αντιπάλου, του πανικού και της αδυναμίας αντιμετώπισης των επιθέσεων του είχε παρουσιαστεί ξανά, ειδικά στα ντέρμπι πρωταθλήματος κόντρα σε Ομόνοια και Απόλλωνα, έστω και αν η εστία του ΑΠΟΕΛ δεν είχε παραβιαστεί σε εκείνα τα παιγνίδια, με τη χθεσινή συχνότητα.

Μεσοαμυντικά το ΑΠΟΕΛ, προβλημάτισε χθες, μεσοεπιθετικά εντυπωσίασε, όσο και αν αυτό ακούγεται κάπως παράξενα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και γενικότερα σε ένα ντέρμπι, τόσες πολλές φάσεις, δυστυχώς και δοκάρια, πέραν από τα τρία γκολ, έστω το ένα από αντίπαλο, δεν αποτελεί ούτε συχνό φαινόμενο του φετινού ΑΠΟΕΛ, ούτε εύκολο να γίνει σε τέτοιους είδους παιγνίδια.

Τι βγαίνει απ’ όλα αυτά; Η αδιαμφισβήτητη ικανότητα του ΑΠΟΕΛ με ανάλογες του δεύτερου ειδικά ημιχρόνου εμφανίσεις, να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει στα τέσσερα τελευταία ντέρμπι και να στεφθεί πρωταθλητής. Την ίδια ώρα ωστόσο, η αναγκαιότητα αποφυγής τόσων σοβαρών και μαζεμένων λαθών αμυντικά, γιατί σε ενδεχόμενη επανάληψη τους, ίσως οι συνέπειες να είναι πολύ μεγαλύτερες από την ανώδυνη χθεσινή απώλεια των δύο βαθμών.

Πιο σημαντικό συμπέρασμα όμως, τόσο από το χθεσινό ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όσο και γενικότερα από τα αποτελέσματα της έκτης αγωνιστικής, είναι πως οι ισορροπίες είναι λεπτές, οι αποστάσεις μικρές και οι λεπτομέρειες σημαντικές.

Αν το αυτογκόλ του Δημητρίου δεν έδινε χθες τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλιώς θα ήταν σήμερα τα δεδομένα, κυρίως ψυχολογικά, έστω και αν το ΑΠΟΕΛ θα ήταν ακόμη στην κορυφή.

Αν ο Τζιμπούρ σε εκείνη τη φάση στις καθυστερήσεις δεν έχανε το «σίγουρο» προ κενής εστίας γκολ, σήμερα θα μιλούσαμε όχι απλά για διατήρηση της κορυφής και του συν δύο, αλλά για τον τίτλο που άρχισε να παίρνει χρώμα γαλαζοκίτρινο…

Όπως και πολλά άλλα… αν, θα μπορούσαμε να βρούμε από το εκπληκτικό χθεσινό παιγνίδι.  Όλα ωστόσο καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα. Τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί, όλα μπορούν να αλλάξουν με μια στραβοκλωτσιά, από μια λεπτομέρεια και από ένα λάθος.

Γι’ αυτό και επιβάλλεται μεγαλύτερη προσοχή, γι’ αυτό και χοντρά λάθη όπως αυτά του πρώτου ημιχρόνου, θα πρέπει να αποφευχθούν από παίκτες η αξία των οποίων δεν συνάδει με αυτά.

Γι’ αυτό και ανάλογη της χθεσινής αντίδρασης, του πάθους και της θέλησης που επέδειξε το ΑΠΟΕΛ κυνηγώντας διαρκώς την ανατροπή των σε βάρος του δεδομένων, θα πρέπει να υπάρξει και στη συνέχεια.

Και επιτέλους, επιπόλαιες ενέργειες όπως οι χθεσινές του Μαρτιν Λάνιγκ, απλά δεν επιτρέπονται! Δεν συμβαδίζουν, ούτε με την αξία των παικτών, ούτε με τις απαιτήσεις που υπάρχουν απ’ αυτούς και φυσικά δεν μπορούν να συνεχίζονται κατά καιρούς, σε μια ομάδα που διεκδικεί δύο τίτλους και φυσιολογικά δεν έχει περιθώρια για οποιεσδήποτε απώλειες…

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση