ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

S&P: Αυξάνονται οι πιθανότητες συμφωνίας για την Ελλάδα

Η απόδοση των διετών κρατικών ομολόγων της Ελλάδας υποχώρησε σήμερα στο 21,9%

Kathimerini.gr

Πιο πιθανή θεωρούν την συμφωνία από το αδιέξοδο για το ελληνικό ζήτημα οι Ευρωπαίοι επενδυτές,  αναφέρει σε σημερινή ανάλυσή του για την αγορά ομολόγων ο οίκος Standard & Poor's.

Οι οίκος παρακολουθεί τις κινήσεις των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων μέσω του δικού του δείκτη, ο οποίος κατέγραψε υποχώρηση κατά 3,3% μονάδες βάσης, σε ποσοστό 18,72% την τελευταία εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε λύση στο πρόσφατο Eurogroup της Ρίγας.

Η απόδοση των διετών κρατικών ομολόγων της Ελλάδας υποχώρησε σήμερα στο 21,9%, ακολουθώντας την πτωτική τάση που ξεκίνησε, χθες, Δευτέρα, μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για «ανασχηματισμό» της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας και περιθωριοποίηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανάλυση, του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ενδεικτικό είναι, συνεχίζει ο οίκος, ότι τα διετή ομόλογα είχαν φτάσει στο 29,661% στις 21 Απριλίου, όταν η ανασφάλεια για αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις είχε φτάσει στο απόγειο της, λόγω της ασυμφωνίας για τις μεταρρυθμίσεις που θα οδηγούσαν στο «ξεπάγωμα» της ρευστότητας προς την Αθήνα.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ανάλογα πτωτικές τάσεις των ομολόγων παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και σε Ιταλία και Ισπανία, ως συνέπεια της αποκλιμάκωσης των ανησυχιών για «μετάδοση» της κρίσης και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Το άγνωστο τετ α τετ με Κασσελάκη και η μέτρηση που δείχνει με ποιο σχηματισμό ταυτίζουν οι ψηφοφόροι τον πρώην πρωθυπουργό ...
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ