ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στις φυλακές της Κέρκυρας ο πατέρας της Αννυς

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για την δολοφονία της μικρής Άννυς

Kathimerini.gr

Στις φυλακές της Κέρκυρας θα μεταφερθεί τελικώς ο πατέρας της Αννυς Μπορίσοβα που κατηγορείται ότι σκότωσε και τεμάχισε το τεσσάρων ετών κοριτσάκι του, αν και η αρχική εισαγγελική παραγγελία ήταν για τις φυλακές Τρικάλων.

Ωστόσο, μετά απο συνεννόηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τις εισαγγελικές αρχές, ο κατηγορούμενος θα μεταφερθεί στην Κέρκυρα όπου ήδη έχει ετοιμαστεί κελί για να κρατηθεί μόνος του και να μην εχει επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας.

Η μεταγωγή του αναμένεται να γίνει αυριο και μέχρι τότε θα κρατηθεί τη ΓΑΔΑ.  Η σύζυγός του που πήρε προθεσμία, θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ και θα επιστρέψει για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Από το Κτίριο 9 που βρίσκεται το γραφείο της 10ης Τακτικής Ανακρίτριας, όπου απολογήθηκε το πρωί της Τρίτης ο πατέρας της Αννυς, μέχρι το περιπολικό στην είσοδο των δικαστηρίων, από όπου πέρασε ο κατηγορούμενος και η σύζυγός του έγιναν αποδέκτες της οργής του κόσμου που βρίσκεται στα δικαστήρια.

Φωνές, βρισίδια και κατάρες εκτόξευαν όσοι βρίσκονται στην Ευελπίδων όταν καταλάβαιναν ότι μπροστά τους βρίσκεται ο δράστης του ανατριχιαστικού εγκλήματος. Σημειώνεται δε ότι ο κατηγορούμενος δέχτηκε επίθεση από συγκεντρωμένους, οι οποίοι τον αποκάλεσαν «κτήνος», «κάθαρμα» και «γομάρι», ενώ κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του.

Υπενθυμίζεται πως η προσαγωγή των γονέων της μικρής Αννυς το πρωί της Τρίτης έγινε με ισχυρή αστυνομική συνοδεία, ενώ αμφότεροι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Τα κίνητρα της δολοφονίας
Στη δημοσιότητα έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με τα κίνητρα της δολοφονίας της ανήλικης Αννυς Μπορισόβα, αλλά και σχετικά με τη διαδικασία που ακολούθησε ο 27χρονος βιολογικός πατέρας, σε συνέντευξη Τύπου ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης και ο προϊστάμενος της ΥΔΕΖΙ, κ. Γιώργος Παπασηφάκης.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις το κίνητρο του δράστη ήταν η ζήλια καθώς η 25χρονη μητέρα είχε ένα φίλο στην Γερμανία που τις έδινε χρήματα. Καθότι η ίδια ήταν ευχαριστημένη, ο 27χρονος δράστης την ζήλευε και φοβόταν ότι θα τον εγκατέλειπε. «Από την ζήλια του λοιπόν προέβη σε αυτήν την πράξη».

Ο δράστης μετά το έγκλημα πούλησε το καροτσάκι, τα παιχνίδια και την κούνια της Αννυς σε άνδρα, ρουμανικής καταγωγής αντί του ποσού των 55 ευρώ στο διάστημα 16-17 Απριλίου.

Με βάση τη νομολογία του δράστη, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο δράστης ξύπνησε την Μεγάλη Παρασκευή (10 Απριλίου) και διαπίστωσε ότι η Αννυ Μπορισόβα ήταν νεκρή στο κρεβάτι της και στην συνέχεια ομολόγησε την διαδικασία που ακολούθησε -τον τεμαχισμό του πτώματος-,  ώστε να εξαφανίσει εντελώς τα ίχνη. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις πέρασε κάποιο διάστημα μέχρι ο δράστης να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί είναι νεκρό και μετά άρχισε να το τεμαχίζει, ενώ η διαδικασία εξαφάνισης ολοκληρώθηκε την Κυριακή του Πάσχα (12 Απριλίου).

Ακόμη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ, ο δράστης προσπάθησε να αλλάξει τις σωληνώσεις προκειμένου να εξαφανίσει τα τελευταία ίχνη από το τεμαχισμένο πτώμα, αφού το μετέφερε σε κάδους απορριμμάτων με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για ανθρώπινο πτώμα. Ανατριχιαστική είναι η λεπτομέρεια που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές ότι ο δράστης του ειδεχθούς εγκλήματος είχε κρεμάσει πετσέτες στα παράθυρα του διαμερίσματος ώστε να απορροφούν τους υδρατμούς από την πολύωρη διαδικασία της εξαφάνισης του πτώματος.

Ακόμη, η ΕΛ.ΑΣ κατέστησε σαφές πως υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πατέρας κακοποιούσε την ανήλικη, την χτυπούσε συστηματικά και την έκανε μπάνιο με παγωμένο νερό, ενώ σημειώνουν ότι κάποια από αυτές τις ενέργειες επέφερε τον θάνατο του παιδιού.  Ωστόσο, τονίζεται πως δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η μητέρα της 4χρονης Αννυ γνώριζε ότι ο πατέρα είχε δολοφονήσει την κόρη της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον παιδοκτόνο
Σοκάρει η δολοφονία της 4χρονης Άννυς

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Το άγνωστο τετ α τετ με Κασσελάκη και η μέτρηση που δείχνει με ποιο σχηματισμό ταυτίζουν οι ψηφοφόροι τον πρώην πρωθυπουργό ...
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ