ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανακοινώνονται νέα ΜΟΕ την Πέμπτη

Στο πλαίσιο συνάντησης Αναστασιάδη - Ακιντζί υπό τον Έιντε

Ορισμένα μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης χαμηλής πολιτικής αναμένεται να ανακοινώσουν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακκιντζί κατά τη συνάντηση που θα έχουν την Πέμπτη 28 Μαϊου, παρουσία του ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το κυπριακό Εσπεν Μπάρθ Αϊντα.
Ηδη οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών εργάζονται πυρετωδώς για την ετοιμασία του ενιαίου καταλόγου, ο οποίος θα τεθεί ενώπιον των ηγετών των δύο κοινοτήτων.
Οι κύριοι Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί θα έχουν  αύριο νέα συνάντηση για συζήτηση των μέτρων ενώ δεν αποκλείεται να έχουν συνάντηση και την Τετάρτη.
Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης η προσπάθεια για προώθηση μέτρων είναι εξελιγκτική και θα γίνονται ανακοινώσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Είπε επίσης ότι θα προωθηθούν μέτρα που είναι επωφελή για το σύνολο του λαού και παράλληλα θα βοηθούν τη διαδικασία των συνομιλιών.


Νέα βολτα στη Λεμεσό
Στο μεταξύ και άλλες συναντήσεις κοινωνικού χαρακτήρα θα έχουν σύντομα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακκιντζί.
Χθες οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων περπάτησαν στην οδό Λήδρας, τόσο στις ελεύθερες, όσο και στις κατεχόμενες περιοχές και έστειλαν μήνυμα ελπίδας, εμπιστοσύνης και πολιτικής βούλησης για επίτευξη λύσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες μια κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση που συζητείται είναι η περιδιάβαση των κυρίων Αναστασιάδη και Ακκιντζί στη Λεμεσό, γενέτειρα πόλη και των δύο.
Ηδη ο κύριος Ακκιντζί εξέφρασε χθες την ετοιμότητά του για μια τέτοια συνάντηση.


 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση