ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χριστοδουλίδης: Υπήρξε πρόοδος στη συνάντηση

Στόχος η ταυτόχρονη διάνοιξη των οδοφραγμάτων Λεύκας και Δερύνειας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης Αναστασιάδη - Ακκιντζί, εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισημαίνοντας ότι υπήρξε πρόοδος.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σημείωσε ότι κατά την αξιολόγηση της εργασίας των δύο διαπραγματευτών, διαπιστώθηκε πως κάποιες από τις θέσεις, δεν συμβάδιζαν με το Κοινό Ανακοινωθέν και θα έπρεπε να καταβληθεί προσπάθεια για εναρμόνισής τους με το περιεχόμενο της Κοινής Διακήρυξης.

«Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να λεχθεί ότι υπήρξε πρόοδος» σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι οι κ. Μαυρογιάννης και Ναμί, θα συνεχίσουν την εργασία τους για ετοιμασία κοινού εγγράφου, στο οποίο θα αναφέρονται τα θέματα επί των οποίων οι δύο πλευρές συμφωνούν και τα θέματα επι των οποίων διαφωνούν, ενώ ακολούθως θα αρχίσει η ουσιαστική διαπραγμάτευση.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια για διάνοιξη περισσότερων οδοφραγμάτων, ο κ. Χριστοδουλίδης, επισήμανε ότι στόχος είναι να υπάρξει ταυτόχρονη διάνοιξη των οδοφραγμάτων της Λεύκας και της Δερύνειας.

Σε ότι αφορά την ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διατύπωσε την εκτίμηση ότι, πολύ σύντομα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προχωρήσει στην σύγκληση είτε του Εθνικού Συμβουλίου, είτε του Συμβουλίου Αρχηγών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση