ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έρχονται οι «Φωτεινές Ιστορίες»

Δέκα μικρές ιστορίες ανθρώπων που ξεπέρασαν την κρίση και βγήκαν νικητές

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τον Μάρτιο του 2013 άλλαξαν όλα. Κούρεμα καταθέσεων, οξεία κρίση στο τραπεζικό σύστημα, αύξηση της ανεργίας, μείωση μισθών, συρρίκνωση της αγοράς.

Κάποιοι άνθρωποι δεν πτοήθηκαν. Το δικό τους χαστούκι ήταν το εφαλτήριο για μια νέα αρχή. Η κρίση έγινε για αυτούς η αφετηρία να στραφούν στην αναζήτηση διεξόδων με θάρρος και αισιοδοξία.

Η δημοσιογράφος Ελένη Ξένου και ο σκηνοθέτης Χριστόφορος Ροδίτης αναζητώντας λίγο φως στην σημερινή καταχνιά της κρίσης που κτύπησε τον τόπο μας βρήκαν εκείνους τους ανθρώπους που γύρισαν την πλάτη στην απόγνωση και την απελπισία της κρίσης δημιουργώντας μία καινούργια φωτεινή αρχή. Μέσα από δέκα ντοκιμαντέρ διάρκειας επτά λεπτών με τον τίτλο «Φωτεινές Ιστορίες» παρουσιάζονται δέκα εξιστορήσεις απλών, καθημερινών ανθρώπων που ζουν ανάμεσά μας οι οποίοι πήραν ξανά την ζωή στα χέρια τους και προχώρησαν αποδεικνύοντας πως στα δύσκολα προχωρούν οι δυνατοί.

Τα ντοκιμαντέρ, θα προβάλλονται μέσα από την ιστοσελίδα της Καθημερινής δημιουργώντας έτσι για πρώτη φορά πρωτότυπο τηλεοπτικό περιεχόμενο για το διαδίκτυο.

Οι «Φωτεινές Ιστορίες» είναι μία παραγωγή του MAD TV Κύπρου και έχει τη στήριξη της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας.

Η πρώτη ιστορία θα προβληθεί τη Δευτέρα 29 Ιουνίου ενώ κάθε δεκαπέντε ημέρες θα προβάλλεται και μία καινούργια από την ιστοσελίδα της Καθημερινής www.kathimerini.com.cy, την τηλεόραση του MAD TV Κύπρου και στο κανάλι Φωτεινές Ιστορίες στο YouTube.  
Έρευνα/συνεντεύξεις: Ελένη Ξένου
Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Ροδίτης

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση