ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γαλλικές νότες παρέσυραν τους Παφίτες

Μουσική βραδιά από το γαλλικό συγκρότημα Manu Riviere και το Πάφος2017

ΚΥΠΕ

Με σύνθημα « Ενώνοντας Ηπείρους, Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς» το Πάφος2017 και το συγκρότημα Manu Riviere από τη Γαλλία. που κινείται μεταξύ της μπαλάντας και του Γαλλικού Ροκ , παρέσυρε τους ακροατές το βράδυ της Παρασκευής σε ταξίδια γεμάτα συναισθήματα και εκπλήξεις.

Στη  μουσική εκδήλωση που έγινε στο μοναδικό χώρο του αμφιθεάτρου του Μεσαιωνικού Κάστρου και με τη συνεργασία του Γαλλικού Πολιτιστικού Κέντρου συμμετείχαν στη κιθάρα και στην ερμηνεία ο Emmanuel Riviere, στο ντραμς και στα φωνητικά ο Vincent Gaertner, στο μπάσο και στα φωνητικά ο Thomas Layeillon και ερμηνευτές οι Audrey Marchand και  Leonor Michaella Bolcatto.

Η Αναστάζια Αναστασίου Λειτουργός Επικοινωνίας & Marketing στη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017 μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε  πως πρόκειται για την δεύτερη εκδήλωση του Travelling Stage που γίνεται  στο αμφιθέατρο στο Μεσαιωνικό Κάστρο.

Η κ. Αναστασίου σημείωσε πως το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Πάφος2017 συνεχίζεται με πολλές παραστάσεις του Travelling Stage ενώ υπάρχουν και πολλά προγράμματα κοινωνικής συμμετοχής όπως και κινηματογραφικές προβολές γευστικού ενδιαφέροντος.

Εκτίμησε επίσης πως το Πάφος2017 διοργανώνει ένα πολύ καλό καλοκαιρινό πρόγραμμα που θα εξυπηρετήσει όλα τα γούστα και είδη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Αναστασίου αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραματίζουν οι εθελοντές. Είναι είπε « ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του Οργανισμού και μάλιστα από τον καιρό της διεκδίκησης».

Οι εθελοντές συνέχισε, είναι οι άνθρωποι που δίνουν το παλμό , στηρίζουν τον Οργανισμό ενώ ανακοίνωσε πως μελλοντικά θα υπάρχει και ένα οργανωμένο πρόγραμμα εθελοντών .

Εξάλλου σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής εκδήλωσης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πάφος2017 ο Σίμος Τσιέλεπος είπε πως το καλοκαιρινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές καινοτόμες πρωτοποριακές και ευφάνταστες ιδέες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα του πολιτισμού από μουσική, χορό, τραγούδι, παρεμβάσεις κοινωνικές και ούτω καθεξής.

Ο κ. Τσιέλεπος σημείωσε πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι ξεχωριστό καλοκαίρι για τη πόλη της Πάφου και θα προετοιμάσει και τον ντόπιο πληθυσμό αλλά και τους ξένους επισκέπτες για το τι θα ακολουθήσει το 2016 αλλά και το 2017.

Εκτίμησε ακόμη πως ο προγραμματισμός για το πάρτι έχει ολοκληρωθεί, ξεκίνησε η υλοποίηση του και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το 2017 θα είναι μια μεγάλη χρονιά για την πόλη της Πάφου αλλά και για ολόκληρη την πατρίδα μας την Κύπρο.

Νιώθουμε συνέχισε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι απ’ όλες τις σκοπιές», λέγοντας πως το οικονομικό πρόβλημα σε σχέση  και με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα αλλά και με τα έργα υποδομής με τις παρεμβάσεις του ΠτΔ είναι σε πολύ καλό δρόμο» .

Ο κ. Τσιέλεπος είπε ακόμη πως όχι μόνο ο Οργανισμός θα πετύχει μια αξέχαστη Πολιτιστική Πρωτεύουσα αλλά θα αποτελέσει πρότυπο για τις επόμενες χρονιές , όπου γίνει αυτή.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο Κυριακή. Συγκεκριμένα ο Οργανισμός Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «Πάφος2017» και ο Δήμος Γεροσκήπου θα μετατρέψουν απο τις 10:00 μέχρι τις 17:00 το απόγευμα,  την υπαίθρια πλατεία Γεροσκήπου σε ένα Ανοιχτό Εργοστάσιο Πολιτισμού και καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει σε ευχάριστες δημιουργικές δραστηριότητες κοινωνικής συμμετοχής, από ζωγραφική, καλαθόσφαιρα, πολεμικές τέχνες και χορό, που σκοπό έχουν να ενώνουν ανθρώπους και να γεφυρώνουν πολιτισμούς.

Εξάλλου την Τετάρτη 24 Ιουνίου η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 αναδεικνύοντας την οικουμενική φυσιογνωμία του Μίκη Θεοδωράκη εορτάζει μαζί με το Μουσικό Σχήμα του Κέντρου Νεότητας της Μητρόπολης Πάφου, το Μουσικό Λύκειο του Α’ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου του Γ, τα 90 χρόνια του συνθέτη με μια συναυλία  αφιέρωμα υπό τον τίτλο «Όμορφη πόλη» 90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης 1925- 2015.

Η εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιου θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου στις 20:00 ενώ σ’ αυτήν θα συμμετέχει και ο Έλληνας ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης .

Τα καθαρά έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους άπορους μαθητές του σχολείου.

 

 

 

 

 

Μουσική: Τελευταία Ενημέρωση