ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακιντζί: Μέλος της Ε.Ε. μέσω της ΔΔΟ

Για τις Βρυξέλλες αναχώρησε ο Τ/κ ηγέτης, όπου θα έχει σειρά επαφών με αξιωματούχους

ΚΥΠΕ

Τριήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποιεί από σήμερα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος αναχωρώντας χθες το βράδυ από τα κατεχόμενα δήλωσε ότι στόχος του είναι, ως ένα μέρος μιας ομοσπονδιακής δομής που θα γίνουν στο μέλλον, να αποκτήσουν από τώρα υγιείς σχέσεις στο υψηλότερο επίπεδο με τους θεσμούς της ΕΕ και να τις συνεχίσουν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι και στο παρελθόν υπήρξαν επαφές με την ΕΕ, απλά αυτή τη φορά θα είναι πιο έντονες. Στόχος, πρόσθεσε, οι Τ/κ να πάρουν τη θέση που δεν μπόρεσαν να πάρουν 11 χρόνια πριν σε μια δημοκρατική δομή με τις αξίες της Ευρώπης και τη θέση που δικαιούνται στους θεσμούς της ΕΕ.

Οι σχέσεις της τ/κ κοινότητας με την ΕΕ δεν είναι σχέσεις με μια μειονότητα, αλλά επιθυμούν να συνεργαστούν από τώρα με τους θεσμούς της ΕΕ ως ένα από τα δύο ίσα μέρη ενός ομοσπονδιακού συνεταιρισμού στο μέλλον, σημείωσε. “Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε, θέλουμε μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Θα είμαστε ο πολιτικά ίσος εταίρος αυτής της λύσης και σε αυτό το πλαίσιο θα είμαστε συνέταιρος της ΕΕ”. Από τώρα, πρόσθεσε, πρέπει να ενεργήσουν γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι να δημιουργηθούν οι σχέσεις για την εφαρμογή των κεκτημένων της ΕΕ στους θεσμούς της τ/κ κοινότητας και την οικονομία.

Από τις επαφές του Τ/κ ηγέτη στις Βρυξέλλες έχει ανακοινωθεί η συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς χωρίς συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Η αποστολή θα επιστρέψει στα κατεχόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση