ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας καταργεί το BBC

Μεγάλη μείωση εσόδων από τηλεοπτικές άδειες λόγω του διαδικτύου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Στην κατάργηση άνω των 1.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει το βρετανικό  δίκτυο BBC, λόγω «κενού» 150 εκατομμυρίων λιρών στα προσδοκώμενα έσοδά του από τηλεοπτικές άδειες.

Η μείωση προσωπικού θα προέλθει από δομικές αλλαγές στη διοίκηση, μείωση θέσεων στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια και συγχωνεύσεις τμημάτων.

Κάθε νοικοκυριό στη Βρετανία καταβάλει κάθε χρόνο 145,5 λίρες για το BBC, όμως ο αριθμός νοικοκυριών που διαθέτει τηλεόραση έχει μειωθεί εντυπωσιακά από το 2011 κι έπειτα, λόγω της σταδιακής στροφής του κοινού στο ίντερνετ και την on-line παρακολούθηση εκπομπών.

«Τα έσοδα από τις άδειες για το 2016-17 αναμένεται να είναι 150 εκατ. λίρες λιγότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις που έγιναν το 2011», ανακοίνωσε η διοίκηση του BBC, προσθέτοντας πως ο αριθμός των ανθρώπων που κατέχει τηλεόραση έχει μειωθεί κατά 1 εκατομμύριο τα τελευταία χρόνια.

Το BBC τόνισε επίσης πως οι άδειες για την παροχή ενημερωτικών και ψυχαγωγικών υπηρεσιών θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν ώστε να προσαρμοστούν ώστε να «καλύπτουν τις ψηφιακές υπηρεσίες».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Media: Τελευταία Ενημέρωση