ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χτύπημα από τους Anonymous στον ισραηλινό στρατό: Χακάραμε 250.000 έγγραφα των IDF

Η παγκόσμια οργάνωση χάκερς αναφέρει ότι απέκτησε πρόσβαση σε δεδομένα 20 gigabyte

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η παγκόσμια οργάνωση χάκερς Anonymous εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα Παρασκευή δηλώνοντας ότι πραγματοποίησε επιτυχημένη κυβερνοεπίθεση τον Ισραηλινό Στρατό (IDF) και σύμφωνα με πληροφορίες απέσπασε 250.000 στρατιωτικά έγγραφα.

Η οργάνωση αναφέρει ότι απέκτησε πρόσβαση στον έλεγχο δεδομένων 20 gigabyte, που περιλαμβάνει περισσότερα από 233.000 έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων αρχείων PDF, αρχείων Word, παρουσιάσεων PowerPoint και πολλά άλλα.

Οι Anonymous παρουσιάζουν και βίντεο με αποσπάσματα από παρουσιάσεις PowerPoint που δείχνουν προσωπικό των IDF και διαφάνειες που φέρουν λογότυπα των τμημάτων του Γενικού Επιτελείου.

Η αυθεντικότητα των εγγράφων στο βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί, αναφέρει η Jerusalem Post.

IDF: Κανένας σοβαρός κίνδυνος, τακτική «ψυχολογικού πολέμου» από τους χάκερς

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών ασφαλείας των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, η πιθανότητα μιας πραγματικής παραβίασης στα αρχεία των IDF είναι ελάχιστη, υποδηλώνοντας μια πιθανή τακτική «ψυχολογικού πολέμου» από τους χάκερς.

«Τα συστήματα υπολογιστών του Ενόπλων Δυνάμεων είναι καλά ασφαλισμένα και διαβαθμισμένα σε διάφορα επίπεδα. Εάν συνέβη μια παραβίαση, είναι απίθανο η πρόσβαση να επεκταθεί απευθείας σε υπολογιστές των IDF. Αντίθετα, ενδέχεται να έχουν ληφθεί αρχεία από μη στρατιωτικούς υπολογιστές, παραβιάζοντας ενδεχομένως τους κανονισμούς» εκτιμούν οι ειδικοί του ισραηλινού στρατού

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση