ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η G7 ζητεί «να αποτραπεί μια νέα κλιμάκωση» μετά τις εκρήξεις στο Ιράν

«Καλούμε όλα τα μέρη να εργασθούν για να εμποδίσουν μια νέα κλιμάκωση. Η G7 θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση»

Kathimerini.gr

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) κάλεσαν σήμερα «όλα τα μέρη» να «εμποδίσουν μια νέα κλιμάκωση» στη Μέση Ανατολή, μετά τις πληροφορίες για εκρήξεις στο Ιράν.

«Υπό το φως των πληγμάτων της 19ης Απριλίου, καλούμε όλα τα μέρη να εργασθούν για να εμποδίσουν μια νέα κλιμάκωση. Η G7 θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση», αναφέρουν οι υπουργοί Εξωτερικών στην ανακοίνωσή τους που δημοσιοποιήθηκε στο τέλος της τριήμερης συνόδου που πραγματοποίησαν στο μικρό ιταλικό νησί Κάπρι.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, η χώρα του οποίου προεδρεύει φέτος της G7, διευκρίνισε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι η ημερήσια διάταξη των εργασιών τροποποιήθηκε σήμερα ώστε να συζητηθούν οι εκρήξεις στο Ιράν.

«Η G7 εργάζεται για να υπάρξει μια αποκλιμάκωση», δήλωσε.

Απαράδεκτα υψηλός ο αριθμός των νεκρών αμάχων στη Γάζα

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 κατήγγειλαν, επίσης, σήμερα τον «απαράδεκτο αριθμό των αμάχων» που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γάζα.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για όλες τις απώλειες ζωών αμάχων και σημειώνουμε με μεγάλη ανησυχία τον απαράδεκτο αριθμό αμάχων, μεταξύ των οποίων χιλιάδες γυναίκες, παιδιά και ευάλωτα πρόσωπα, που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση