ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βαρουφάκης στην «El Mundo»: «Τρομοκράτες οι πιστωτές μας»

Εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν

ΚΥΠΕ

Ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης κατηγόρησε τους πιστωτές της Ελλάδας για "τρομοκρατία" σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, στην ισπανική καθημερινή εφημερίδα “El Mundo”.

“Αυτό που κάνουν με την Ελλάδα έχει ένα όνομα – τρομοκρατία”, δήλωσε ξεκάθαρα ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας ότι "αυτό που θέλουν σήμερα οι Βρυξέλλες και η τρόικα είναι να νικήσει το `ναι` (στο δημοψήφισμα), έτσι ώστε να μπορέσουν να ταπεινώσουν τους Έλληνες".

"Γιατί μας ανάγκασαν να κλείσουμε τις τράπεζες; Για να ενσταλάξουν τον φόβο στους πολίτες. Και η εξάπλωση του φόβου ονομάζεται τρομοκρατία", είπε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε ακόμη ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, οι τράπεζες θα ανοίξουν και η Αθήνα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της.

“Η Ευρώπη χρειάζεται μια συμφωνία, η Ελλάδα χρειάζεται μια συμφωνία, που σημαίνει ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία”, επισήμανε, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση του να παραιτηθεί, εάν επικρατήσει το “ναι” στο δημοψήφισμα.

Αναφερόμενος στο κόμμα Podemos της Ισπανίας, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ είπε: “Νομίζω ότι στην Ευρώπη υπάρχει ανάγκη για κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το Podemos, τα οποία είναι τόσο κρίσιμης σημασίας για το σύστημα, φιλο-ευρωπαϊκά και δημοκρατικά. Αυτοί που μας μισούν θέλουν να μας λένε αντι-ευρωπαϊκά, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια, δεν είμαστε", πρόσθεσε.


 


 

 

 


 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Το άγνωστο τετ α τετ με Κασσελάκη και η μέτρηση που δείχνει με ποιο σχηματισμό ταυτίζουν οι ψηφοφόροι τον πρώην πρωθυπουργό ...
Kathimerini.gr
 |  ΕΛΛΑΔΑ