ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Γιουνκέρ: Η λύση στο ελληνικό πρόβλημα εξαρτάται από τον Τσίπρα

Σκληρή κριτική άσκησε προς την ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κομισιόν

Kathimerini.gr

«Η λύση στο ελληνικό πρόβλημα εξαρτάται από τον Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης το βράδυ της Τρίτης. Μάλιστα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα μετέφερε με ανάρτησή της στο Twitter δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, ότι η Κομισιόν συνεχίζει να εργάζεται έτσι ώστε να βρει μια λύση και αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θα μας πει ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Σκληρή ήταν και η κριτική που άσκησε προς την ελληνική κυβέρνηση από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο κ. Γιουνκέρ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «είναι απαράδεκτο» να χαρακτηρίζει η Αθήνα «τρομοκράτες» τους ευρωπαϊκούς θεσμούς όπως η Κομισιόν, ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και απέναντι στην επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να οδηγήσει τον ελληνικό λαό σε δημοψήφισμα, παρότι, όπως δήλωσε, σέβεται το αποτέλεσμα.

«Θα ήθελα να μου εξηγηθεί η ελληνική ψήφος, από τη στιγμή που το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι άσχετο με την διαπραγματευτική διαδικασία. Η πρόταση η οποία καταψηφίστηκε δεν υπήρχε στο τραπέζι, η ελληνική πλευρά αποχώρησε από την διαπραγμάτευση πριν ολοκληρωθεί», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ευωπαϊκής Επιτροπής, συμπληρώνοντας με νόημα πως «ήρθε η ώρα να κατεβάσουμε τους τόνους της ρητορικής και να σταματήσουμε να πυροβολούμε ο ένας το κεφάλι του άλλου».

Πάντως, ο κ. Γιουνκέρ ξεκαθάρισε ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη «πρέπει να αποφευχθεί», επισημαίνοντας παράλληλα ότι Ευρώπη σημαίνει συμβιβασμός και αυτή είναι η αποστολή της Κομισιόν.

«Δεν θέλουμε και δεν θα έπρεπε να θέλουμε την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε», ανέφερε, ενώ φάνηκε επιφυλακτικός ως προς την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης σήμερα, τονίζοντας πως το ελληνικό θέμα δεν μπορεί να λυθεί σε μια νύχτα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση