ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στον ιαπωνικό όμιλο Nikkei πωλήθηκαν οι FT

Έναντι ποσού 844 εκατ. λιρών (1,2 δισ. ευρώ) σε μετρητά

Kathimerini.gr

REUTERS, AFP

Ο βρετανικός εκδοτικός οίκος Pearson συμφώνησε να πωλήσει τον όμιλο «Financial Times» στον ιαπωνικό όμιλο «Nikkei», έναντι ποσού 844 εκατ. λιρών (1,2 δισ. ευρώ) σε μετρητά, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Η συμφωνία δεν συμπεριλαμβάνει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου του περιοδικού «The Economist», το οποίο ανήκει στον FT Group.

Ο όμιλος Nikkei αυτοπροσδιορίζεται ως ο μεγαλύτερος όμιλος ανεξάρτητων μέσων οικονομικής ενημέρωσης στην Ασία.

Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters είχε μεταδώσει ότι Pearson βρίσκεται κοντά στο να ανακοινώσει την πώληση των Financial Times.

«Ο Pearson καταγράφει τις πρόσφατες εικασίες στον Τύπο και επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες αναφορικά με την ενδεχόμενη πώληση του ομίλου FT (σ.σ.: ο οποίος περιλαμβάνει τους Financial Times και μια συμμετοχή στο περιοδικό The Economist), αν και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι οι συζητήσεις θα οδηγήσουν σε συναλλαγή», εξήγησε η εταιρία σε σύντομη ανακοίνωσή της νωρίτερα σήμερα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει με ποιον διαπραγματεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και μέρες η διοίκηση της Pearson βολιδοσκοπούσε την αγορά ώστε να εντοπίσει πιθανούς επενδυτές, με την τιμή πώλησης της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας να φτάνει μέχρι και το 1 δισ. λίρες στερλίνες (1,44 δισ. ευρώ).

Υπενθυμίζεται πως το  2012 ο Pearson είχε διαψεύσει δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο αναζητούσε επίδοξους αγοραστές για τους Financial Times. Η δημοσίευση της είδησης προκάλεσε την υποχώρηση της μετοχής του οίκου Pearson κατά 1,2%, ενώ η εταιρεία θα δημοσιεύσει οικονομικά αποτελέσματα την Παρασκευή. Νωρίτερα η μετοχή είχε ανέβει μέχρι και κατά 5%. Η κυκλοφορία των Financial Times έφτασε πέρυσι τις 720.000 φύλλα ημερησίως κατά μέσον όρο. Εξ αυτών το 70% είναι συνδρομές στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Media: Τελευταία Ενημέρωση