ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν άρχισαν οι διαδικασίες συγγραφής νέου Συντάγματος

«Βρισκόμαστε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης» τονίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

ΚΥΠΕ

Δεν έχουν ξεκινήσει διαδικασίες συγγραφής νέου Συντάγματος, δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται ακόμη στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Εσπεν Μπαρθ Αϊντε στο Προεδρικό Μέγαρο ανέφερε πως οι δύο διαπραγματεύτες, Μαυρογιάννης και Ναμί, θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους μέχρι τις 7 Αυγούστου και ακολούθως θα ξανασυναντηθούν λίγο πριν την 1η Σεπτεμβρίου, όπου και είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά τις θερινές διακοπές.

Ερωτηθείς αν ξεκίνησαν διαδικασίες συγγραφής νέου Συντάγματος, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «όχι δεν έχει ξεκινήσει κάτι τέτοιο. Είμαστε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Όπως γνωρίζετε υπάρχει πολιτική κατανόηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες σε αριθμό θεμάτων».

Ο στόχος των διαπραγματευτών, υπέδειξε, είναι να επιχειρήσουν αυτή την πολιτική κατανόηση που υπάρχει να την αποτυπώσουν επί των εγγράφων, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη ότι η διαπραγμάτευση είναι διασταυρούμενη.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, «οι διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα τρία γνωστά θέματα: τη διακυβέρνηση, το εδαφικό και το περιουσιακό. Εκεί γίνεται ο διάλογος, εκεί συνεχίζεται και η δουλειά των διαπραγματευτών που είναι να αποτυπώσουν στο χαρτί κάποια από τα θέματα, στα οποία υπάρχει πολιτική κατανόηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες».

Δεν τίθεται θέμα συνάντησης Αναστασιάδη - Ακιντζί με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ
Κληθείς να σχολιάσει αναφορά του κ. Άιντε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κοινή συνάντηση του Αναστασιάδη - Ακιντζί με τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει, ως είθισται, διμερή συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, επί τη ευκαιρία της εκεί παρουσίας του, για την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών», σημειώνοντας πως «δεν τίθεται θέμα από κοινού συνάντησης με τον κ. Ακιντζί και τον Μπαν Κι Μουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εϊντε: Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στο Κυπριακό 
Αισιοδοξία Αβέρωφ για λύση του Κυπριακού

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση