ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Ποια ξεκούραση; Δουλειά

Ιδανική ευκαιρία και για τον Τιμούρ Κετσπάγια η διακοπή

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πηγή: 24spots.com.cy

Πριν από μερικές εβδομάδες, οι περισσότεροι στο ΑΠΟΕΛ ανέμεναν τη διακοπή του πρωταθλήματος θεωρώντας την μια καλή ευκαιρία ξεκούρασης, για τους περισσότερους τουλάχιστον ποδοσφαιριστές, από τις συνεχόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις σε εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αλλιώς ήρθαν όμως τα πράγματα και πολλά άλλαξαν τις τελευταίες μέρες. Η πρώτη διακοπή του φετινού πρωταθλήματος προσφέρεται πλέον για σκληρή δουλειά στο ΑΠΟΕΛ και δικαίως χαρακτηρίζεται ως ιδανική ευκαιρία διόρθωσης κάποιων κτυπητών αδυναμιών.

Ιδανική ευκαιρία και για τον Τιμούρ Κετσπάγια η διακοπή, όπως και για κάθε προπονητή ο οποίος αναλαμβάνει μια ομάδα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Έστω και χωρίς την παρουσία δέκα συνολικά διεθνών για μία εβδομάδα, έξι στην εθνική ανδρών και τέσσερις στην Ελπίδων, ο νέος τεχνικός του ΑΠΟΕΛ έχει μπροστά του αρκετές μέρες μέχρι τις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις, προκειμένου και κάποια πράγματα να βελτιώσει και σιγά, σιγά, στοιχεία της δικής του αγωνιστικής φιλοσοφίας να αφομοιώνουν οι ποδοσφαιριστές.

Η επανέναρξη μάλιστα των αγωνιστικών υποχρεώσεων, θα σηματοδοτήσει την αρχή ενός ιδιαίτερα βαρυφορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος για το ΑΠΟΕΛ, με τις υποχρεώσεις τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λικ.

Το κεφάλαιο ψυχολογία ήταν το πρώτο στο οποίο επικεντρώθηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια με την ανάληψη των καθηκόντων του. Πλέον ο χρόνος δουλεύει υπέρ του στον τομέα αυτό, ενώ και η ευρεία νίκη της περασμένης Κυριακής ασφαλώς και λειτούργησε θετικά προς την κατεύθυνση αυτή.

Πλέον η τεχνική ηγεσία εισέρχεται σε καθαρά αγωνιστικά ζητήματα και τα οποία έχουν να κάνουν με αδυναμίες που παρουσιάζει το ΑΠΟΕΛ, τόσο στην οργάνωση του παιγνιδιού, όσο και στην ανασταλτική της λειτουργία.

Σημαντικό κεφάλαιο οι παροπλισμένοι τις τελευταίες μέρες ποδοσφαιριστές λόγω τραυματισμού. Με την ευχή και την ελπίδα πως με την επιστροφή των διεθνών δεν θα προκύψουν άλλα τέτοιου είδους προβλήματα, η προσοχή στρέφεται στους τραυματίες Εφραίμ, Καρλάο και Αμορίν, για τους οποίους εκφράζεται αυτή τη στιγμή η εκτίμηση πως θα είναι αγωνιστικά έτοιμοι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ο χρόνος και οι προπονήσεις των δύο εβδομάδων μέχρι το πρώτο ντέρμπι κορυφής με την ιδιαίτερα φιλόδοξη και φέτος ΑΕΚ, ασφαλώς και δουλεύουν με το μέρος του Φερνάντο Καβενάγκι. Ο ποδοσφαιριστής δεν προερχόταν από αγωνιστική απραξία, σαφώς και το θετικό του ξεκίνημα θα βοηθήσει στην πλήρη προσαρμογή του στη νέα του ομάδα, οι προπονήσεις ωστόσο των επομένων ημερών, στην απουσία αγωνιστικών υποχρεώσεων, είναι ένα ακόμη υποβοηθητικό στοιχείο για την καλύτερη δυνατή αγωνιστική ετοιμότητα του Αργεντίνου επιθετικού.

Σημαντικό το χρονικό διάστημα που διανύουμε και για τον Στάθη Αλωνεύτη. Ο μεγάλος άτυχος της περσινής χρονιάς και του τελικού κυπέλλου, έχει καλύψει μεγάλο μέρος του χαμένου εδάφους, μετά τον τραυματισμό του και οι επόμενες μέρες αναμένεται να δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και εκτίμηση σχετικά με τη δυνατότητα του να επανέλθει στην αγωνιστική δράση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση