ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιβεβαίωση «Κ»: Τον Νοέμβριο έρχεται ο Κέρι στην Κύπρο

Ικανοποίηση για τη συνεχιζόμενη στήριξη των ΗΠΑ εξέφρασε ο Μουσταφά Ακιντζί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με τις δηλώσεις του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα της Κυριακάτικής «Κ» (27/09/2015). Ο κ. Ακιντζί εξέφρασε ικανοποίηση για τη συνεχιζόμενη στήριξη των ΗΠΑ για μια διαρκή και δίκαιη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο, στη βάση της πολιτικής ισότητας.

Ο κ. Ακιντζί ανέφερε από τη Νέα Υόρκη ότι ο κ. Κέρι επιθυμεί να επισκεφτεί την Κύπρο το Νοέμβριο, με τον Τ/κ ηγέτη να εκφράζει την ευαρέσκειά του για το γεγονός.

Είπε παράλληλα ότι είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στον κ. Κέρι το όραμά του, να ενημερώσει για τις συνομιλίες αλλά και τις δυσκολίες που συναντώνται στο κεφάλαιο του περιουσιακού και να ακούσει τις απόψεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ. Συνέχισε, λέγοντας ότι εξέφρασε την αποφασιστικότητα της τ/κ πλευράς για λύση το συντομότερο δυνατό, λέγοντας ότι η σταθερότητα που θα επέλθει στην περιοχή ενδιαφέρει και τις ΗΠΑ.

Η πρόνοιες της διζωνικότητας στη λύση θα φέρουν και κάποια προβλήματα, είπε, προσθέτοντας ότι το θέμα των αποζημιώσεων στο περιουσιακό αποκτά έτσι μεγαλύτερη σημασία. Για τη χρηματοδότηση της λύσης, αναφέρθηκε στις ενέργειες του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ Έιντε, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός, όπως είπε, ότι και οι ΗΠΑ δείχνουν ενδιαφέρον και θα συνεισφέρουν σε αυτές τις προσπάθειες.

Η συνάντηση έγινε στην παρουσία της «υπουργού» εξωτερικών Εμινέ Τσολάκ, του Τ/κ διαπραγματευτή Οζντίλ Ναμί, του εκπροσώπου Τύπου του Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζού και άλλων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση