ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η αστυνομία δεν εξέτασε τα πλαστά πτυχία των φοιτητών

Συμβουλευτική η παρουσία της σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ»

Ξετυλίγεται ο μίτος γύρω από το ζήτημα των πλαστών πτυχίων και των 800 ατόμων από το Μπαγκλαντές αλλά και του ποιος είχε τελικά την ευθύνη το να διαβεβαιώσει αν τα εν λόγω πτυχία είναι πλαστά ή όχι.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο ρόλος της Αστυνομίας στις δυο συναντήσεις που έγιναν επί του ζητήματος με τους αρμόδιους φορείς, η μια εξ αυτών στις 27 Μαΐου στη Διυπουργική Επιτροπή, ήταν καθαρά συμβουλευτικός και δεν δόθηκαν προς εξέταση στο Σώμα τα εν λόγω έγγραφα/πτυχία.
 
Η συμβουλευτική παρουσία της Αστυνομίας εξαντλήθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις πλαστογραφίας εγγράφων. Εξηγήθηκε δε αναλυτικά και ο χρόνος που απαιτείται για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.
 
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χάσικος μιλώντας χθες στο ΣΙΓΜΑ δήλωσε πως στο ερώτημα προς το Υπουργείο Εξωτερικών και την Αστυνομία, κατά πόσον μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι τα έγγραφα είναι πλαστά και να το δώσουν εγγράφως, είπαν ότι «δεν μπορούμε να σας βεβαιώσουμε ότι είναι πλαστά, αλλά ότι φαίνεται πως είναι πλαστά».
 
Σημειώνεται επίσης ότι υπάρχει απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου που αφορά τη διαπίστωση της αυθεντικότητας εγγράφων που φέρουν αλλοδαποί σε περιπτώσεις σαν και την προκειμένη, ότι γίνεται από την προξενική αρχή ή τον επίσημο πρόξενο της Δημοκρατίας. 
 
Η Αστυνομία περιμένει τον Γενικό Εισαγγελέα 
Η διαδικασία διερεύνησης του όλου θέματος είναι σε εξέλιξη αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποφανθεί ο Γενικός Εισαγγελέας και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», η Αστυνομία περιμένει για το πώς κινηθεί εφεξής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ΥΠΕΞ «καρφώνει» Χάσικο και στο βάθος ο Οδυσσέας 
Καδής: Υπήρχαν υπόνοιες για τα πλαστά έγγραφα

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση