ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Ερτογάν κέρδισε τις εκλογές και απαγορεύει περιοδικό

Συνελλήφθει ο Γενικός Διευθυντής και Αρχισυντάκτης του περιοδικού Νοκτά

Στον απόηχο των αποτελεσμάτων των εκλογών, η τουρκική κυβέρνηση λαμβάνει μια αμφιταλαντευόμενη πρωτοβουλία με την αστυνομία να εισβάλλει στα κεντρικά γραφεία του Περιοδικού Νοκτά με σκοπό να διακόπει η κυκλοφορία του περιοδικού. Παράλληλα, συλλαμβάνει τον Γενικό Διευθυντή και Αρχισυντάκτη του περιοδικού, ενώ γίνεται κατάσχεση πολύτιμου υλικού.

Η κίνηση της αστυνομίας έρχεται την στιγμή που το περιοδικό ετοιμαζόταν να κυκλοφορήσει με ένα ιστορικής σημασίας πρωτοσέλιδο. Συγκεκριμένα, στο εξώφυλλο του περιοδικού ξεχωρίζει μια σελίδα ενός ημερολογίου, στην οποία αναγράφεται η σημερινή ημερομηνία. Στην λεζάντα ξεχωρίζει η χαρακτηριστική φράση «το ξεκίνημα της εμφύλιάς σύρραξης». Με αυτό τον τρόπο, το περιοδικό προειδοποιεί ότι η χθεσινή νίκη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ενδέχεται να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης μιας εμφύλιας σύρραξης στην Τουρκία.

Λίγο πριν τις εκλογές, πρώην σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση μετά τις εκλογές θα λάβει «μέτρα» για τον αντιπολιτευόμενο τύπο.

Εν τω μεταξύ, το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (ΔΚΛ) ζητά την καταμέτρηση των ψήφων στα Άδανα και στην Μερσίνη. Το ΔΚΛ τονίζει ότι ενδέχεται να «κλάπηκαν» σημαντικοί ψήφοι σε αυτές τις δυο επαρχίες.

Media: Τελευταία Ενημέρωση