ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο Πούτιν εντατικοποιεί τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Αντίποινα σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών

Το Κρεμλίνο και η ρωσωική κυβέρνηση δίνουν το πράσινο φως για την εντατικοποίηση των κυρώσεων, οι οποίες επιβάλλονται στην Τουρκία, στον απόηχο της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας από τον τουρκικό και τον ρωσικό τύπο, σε διάφορα πεδία, η Τουρκία αντιμετωπίζει τα αντίποινα της Ρωσίας.

Αντίποινα στο στρατιωτικό πεδίο
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Ρωσία διακόπτει όλες τις επικοινωνίες και διασυνδέσεις της με το επιτελείο του τουρκικού στρατού.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοινώνει ότι διακόπτεται η συνεργασία του με τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διακόπτοντας άμεσα τις τηλεπικοινωνίες των δυο επιτελείων. Έτσι στην νέα περίοδο, ανάμεσα στην Μόσχα και στην Άγκυρα δεν υπάρχει πλέον κόκκινη γραμμή για την στρατιωτική κατάσταση στην Συρία.

Κύμα οικονομικών κυρώσεων
Η Μόσχα δρομολογεί και κύμα οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, περιορίζοντας τις δραστηριότητες των τουρκικών επιχειρήσεων στην Ρωσία. Ακόμη, ενδέχεται να περιοριστεί η εξαγωγή τουρκικών τροφίμων. Η Μόσχα μελετά κυρώσεις για τις τουρκικές εξαγωγές στην Ρωσία, ενώ τερματίζει τις συνομιλίες για την δημιουργία ελεύθερης ζώνης εμπορίου.

Θα επηρεαστούν και οι πολιτικές πτήσεις
Οι ρωσικές κυρώσεις ενδέχεται να αφορούν και τις πολιτικές πτήσεις, οι οποίες διεξάγονται ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Μόσχα προμηνύει ότι ενδέχεται να περιοριστούν οι πτήσεις από και προς την Τουρκία.

Επηρεάζεται και η συνεργασία στο πεδίο της ενέργειας
Η κρίση επηρεάζει και τον τομέα της ενέργειας με την Μόσχα να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της ένταξης και του αγωγού Turk Stream στην λίστα των κυρώσεων.   

Ακόμη, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της συνεργασίας σε ότι αφορά της ανέγερσης του τουρκικού πυρηνικού σταθμού Άκκουγιου.

Υπό κράτηση Τούρκοι επιχειρηματίες στην Ρωσία
Tα τουρκικά μέσα μεταδίδουν την πληροφορία ότι μια ομάδα Τούρκων επιχειρηματιών έχει τεθεί υπό κράτηση στην Ρωσία και οδηγούνται σε ένα κέντρο συγκεντρώσεως.

Από χθες, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες, για δυσκολίες, τις οποίες προκαλούν οι ρωσικές αρχές στα ρωσικά αεροδρόμια στους Τούρκους πολίτες.

Ερντογάν: Δεν γνωρίζαμε ότι ήταν ρωσικό μαχητικό
Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η στάση της χώρας του θα ήταν διαφορετική σε περίπτωση που η Άγκυρα διαπίστωνε εγκαίρως ότι το αεροπλάνο, το οποίο παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο ήταν ρωσικό.

Ο κ. Ερντογάν απέκλεισε το ενδεχόμενο του απολογισμού προς την Ρωσία. Επίσης, ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε εφικτή η συνομιλία του με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση