ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παράταση χρόνου ως τον Γενάρη παίρνει ο Καρογιάν για το ψηφοδέλτιο

Οι εξελίξεις στο κυπριακό θα κρίνουν κατά πόσο θα κατέλθει ή όχι ως υποψήφιος τον Μάη

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Παράταση χρόνου παίρνει ο Μάριος Καρογιάν μέχρι και τον Γενάρη, ούτως ώστε να αποφασίσει κατά πόσο θα κατέλθει ή όχι ως υποψήφιος για τις βουλευτικές εκλογές τον ερχόμενο Μάη. Κομματικές πηγές αναφέρουν ότι ο τέως πρόεδρος θα προσμετρήσει κυρίως τις εξελίξεις στο κυπριακό και μετά θα αποφασίσει κατά πόσο θα κατέλθει ως υποψήφιος ή όχι. Τη θέση του έκανε γνωστή στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, κατά τη χθεσινή κατ ιδίαν συνάντησή τους, με τον Νικόλα Παπαδόπουλο να δίνει τον χρόνο που χρειάζεται στον Μάριο Καρογιάν για να αποφασίσει. Αν και η συνάντηση θεωρείται εκατέρωθεν πως έγινε σε πολύ καλό κλίμα, δεν έλειψαν οι αναφορές στα όσα δίχασαν τις δύο τάσεις.


Η συνάντηση των δύο πολιτικών ανδρών, έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, με σκοπό να διαφανεί κατά πόσο ο τέως πρόεδρος προτίθεται ή όχι να κατέλθει στο ψηφοδέλτιο του Μάη. Ο χρόνος φαίνεται να εξαντλείται για τη διαμόρφωση ψηφοδελτίου, με αποτέλεσμα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να θέσει κατά τη συνεδρία της περασμένης Τρίτης ως τελική ημερομηνία για κλείσιμο του ψηφοδελτίου τη 15η Δεκεμβρίου. Ο Μάριος Καρογιάν ο οποίος κρατά κλειστά χαρτιά ακόμα για το αν θα κατέβει, ξεκαθάρισε στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ πως ακόμα δεν έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις καθώς καθοριστικό παράγοντα για το αν θα κατέλθει ή όχι θα παίξουν οι εξελίξεις στο κυπριακό αλλά και κάποια προσωπικά, επαγγελματικά του ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Ζήτησε ένα χρονικό περιθώριο μέχρι και το τέλος του Γενάρη για να αποφασίσει, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο στον Πρόεδρο πως αν δεν μπορεί να περιμένει μέχρι και τότε, να προχωρήσει χωρίς τον ίδιο στο ψηφοδέλτιο.

Συζήτησαν τα παλιά
Όπως αναφέρουν κομματικοί κύκλοι, ο Νικόλας Παπαδόπουλος έδωσε τη χρονική παράταση στον Μάριο Καρογιάν επισημαίνοντάς του πως θα ήθελε να τον έχει στο πλευρό του στις επικείμενες εκλογές και τον τελευταίο να καθιστά σαφές στον δηκοϊκό πρόεδρο πως δεν είναι σε θέση να παίξει τον ρόλο του νεροκουβαλητή και να αλιεύει ψήφους από κόσμο που πλέον εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του στην πολιτική που ακολουθεί ο νυν πρόεδρος του κόμματος. Ο Μάριος Καρογιάν δεν παρέλειψε να εκφράσει παράπονα για τη στάση που κράτησε ο Νικόλας Παπαδόπουλος αμέσως μετά την εκλογή του, πολεμώντας τον ίδιο και παραγκωνίζοντας στελέχη που τον ακολουθούσαν. «Ο Μάριος Καρογιάν του θύμισε πως αποδέχτηκε την εκλογική του νίκη-όπως και αν αυτή επιτεύχθηκε- δίδοντάς του το χρόνο να λειτουργήσει ως ο νέος κομματικός αρχηγός» αναφέρουν στελέχη από το περιβάλλον του τέως προέδρου.
Από την πλευρά της ηγεσίας, κομματικά στελέχη αναφέρουν πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος δεν ήταν διατεθειμένος να ανακινήσει τις εσωκομματικές τριβές, αποφεύγοντας να θέσει ζήτημα στον Μάριο Καρογιάν, τόσο για τις απουσίες του στην Κεντρική Επιτροπή όσο και για το γεγονός ότι κατά την Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε-παρά την κομματική απόφαση- να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου. 

Κατά τα άλλα σε καλό κλίμα
Η πρώτη κατ ιδίαν συνάντηση των δύο εσωκομματικών αντιπάλων, μετά και τις έντονες εσωκομματικές διενέξεις που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα κρίθηκε και από τις δύο πλευρές ότι κινήθηκε σε ένα καλό κλίμα. Οι δύο πολιτικοί άνδρες είχαν την ευκαιρία να τα πουν περαιτέρω για την πορεία του κόμματος, με τον Μάριο Καρογιάν να εκφράζει ανησυχίες και διαφωνίες για το πώς κινείται πλέον η ηγεσία του κόμματος σε ότι αφορά το εθνικό ζήτημα αλλά και για την αντιπολιτευτική στάση που κρατά το κόμμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση