ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Να αποφεύγουν τις επισκέψεις στη Ρωσία συνέστησε η Τουρκία

Κλιμακώνεται η ένταση

ΚΥΠΕ

Το υπουργείο Εξωτερικών συνέστησε σήμερα στους Τούρκους να αναβάλουν όλα τα μη επείγοντα ταξίδια τους στη Ρωσία, μία ακόμη κίνηση σε μια κλιμακούμενη αντιπαράθεση ανάμεσα στη Μόσχα και στην Άγκυρα έπειτα από την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού
.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ, ανέφερε σε μία δήλωση πως, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι τούρκοι επισκέπτες και κάτοικοι στη Ρωσία, συνέστησε στους Τούρκους να αναβάλουν όλα τα μη επείγοντα ταξίδια τους στη χώρα αυτή.

Όπως μεταδίδεται από τη Ρωσία, το πρωί η ρωσική αστυνομία με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά έκανε έφοδο σε εστία στην πόλη Σαρατόβ, 840 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας, όπου διαμένουν 100 Τούρκοι φοιτητές συλλαμβάνοντας 20 ενώ αργότερα κάποιοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έπειτα από τα μέτρα που έχει λάβει η Ρωσία εναντίον της Τουρκίας συζητείται στην Άγκυρα το ενδεχόμενο απαγόρευσης διέλευσης των ρωσικών πλοίων από το Βόσπορο. Αναφέρουν ότι η Συμφωνία του Μοντρέ που υπογράφηκε το 1936 δίνει το δικαίωμα στην Τουρκία να απαγορεύσει τη διέλευση πολεμικών πλοίων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αν η Ρωσία αυξήσει τις απειλές της, η Τουρκία μπορεί να κλείσει πλήρως το Βόσπορο για τα ρωσικό πλοία.

'Επειτα από την κλιμάκωση της κρίσης μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν χρησιμοποιεί πολιτικές και στρατιωτικές τακτικές του ψυχρού πολέμου, προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως θύμα.

Σχολιάζεται επίσης ότι και οι δύο χώρες έχουν πληγεί οικονομικά από αυτή την κρίση καθώς τόσο η τουρκική λίρα όσο και το ρωσικό ρούβλι υποχώρησαν έναντι του δολαρίου

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση