ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Προεδρικό: Δεν τίθεται θέμα παραίτησης Κουγιάλη προς το παρόν

Η Κυβέρνηση απαντά στην πρόκληση Αβέρωφ για παραίτηση του υπουργού Γεωργίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφασίσει οτιδήποτε για ζήτημα παραίτησης του Υπουργού Γεωργίας, θα το ανακοινώσει, ήταν η λακωνική δήλωση κύκλων προερχόμενων από το Προεδρικό, μετά και από την πύρινη δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για παραίτηση του Υπουργού Γεωργίας Νίκου Κουγιάλη. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν οτι μέχρι σήμερα δεν απασχόλησε τον Πρόεδρο ζήτημα παραίτησης του Υπουργού Γεωργίας Νίκου Κουγιάλη επισημαίνοντας πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου δεν έθεσε μέχρι τώρα τέτοιο ζήτημα στον ίδιο τον Πρόεδρο για αποχώρηση του ΕΥΡΩΚΟ ή παραίτηση του Νίκου Κουγιάλη. 

Μετά και από την πρόκληση Αβέρωφ Νεοφύτου, το ΕΥΡΩΚΟ εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία επεσήμανε πως ο ανασχηματισμός του Υπουργικού Συμβουλίου είναι αποκλειστικό συνταγματικό προνόμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας και κανενός άλλου υπογραμμίζοντας πως άρνηση του ΕΥΡΩΚΟ να στηρίξει κάποια νομοσχέδια, δεν διαφέρει ποσώς από την πολιτική στάση του ίδιου του Δημοκρατικού Συναγερμού να ταχθεί εναντίον σε σημαντικά κυβερνητικά νομοσχέδια.

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΥΡΩΚΟ
Ο ανασχηματισμός του Υπουργικού Συμβουλίου είναι αποκλειστικό συνταγματικό προνόμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας και κανενός άλλου.

Η πολιτική στάση του Ευρωπαϊκού Κόμματος υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία.

Η δική μας άρνηση να στηρίξουμε κάποια νομοσχέδια, δεν διαφέρει ποσώς από την πολιτική στάση του ίδιου του Δημοκρατικού Συναγερμού να ταχθεί εναντίον σε σημαντικά κυβερνητικά νομοσχέδια.

Επί τη βάσει αρχών και αξιών, το Ευρωπαϊκό Κόμμα με υπευθυνότητα, στήριξε με συνέπεια κάθε μέτρο που πραγματικά μπορούσε να συμβάλλει στην πορεία εξόδου της κυπριακής οικονομίας από την κρίση.

Αυτή μας η πολιτική επιλογή πηγάζει από τις ευθύνες μας έναντι του τόπου και του λαού μας και από πουθενά αλλού.

Προηγούμενη ενημέρωση
Το γάντι στον υπουργό Γεωργίας Νίκο Κουγιάλη ρίχνει επίσημα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για να αποφασίσει κατά πόσο μένει στην Κυβέρνηση, καθώς το κόμμα του το οποίο βρίσκεται στη συγκυβέρνηση δεν έχει ψηφίσει εδώ και έναν χρόνο ούτε και ένα κρίσιμο νομοσχέδιο που να αφορά στην πορεία της χώρας.

Όπως καταγράφηκε σε ρεπορτάζ της «Κ» την Κυριακή, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου προκαλεί, πλέον, καθαρά τον Δημήτρη Συλλούρη να παραιτηθεί από το κυβερνητικό σχήμα, αφού διαφωνεί σε καίρια ζητήματα.

Στη σημερινή διάσκεψη Τύπου που έδωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου προκάλεσε και τον ίδιο τον υπουργό να λάβει θέση. «Ας είμαστε ειλικρινείς» ανέφερε ο Αβέρωφ Νεοφύτου «υπάρχει θέμα και για το ΕΥΡΩΚΟ, αλλά και για τον ίδιο τον υπουργό του» υπέδειξε με νόημα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Η «Κ» προσπάθησε να μιλήσει με τον υπουργό Γεωργίας, ούτως ώστε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Νεοφύτου, χωρίς ωστόσο να καταστεί εφικτό.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση